Collagen Pro-Active
Οι εχθροί της υγείας που κρύβονται στη ντουλάπα

Οι εχθροί της υγείας που κρύβονται στη ντουλάπα

Βαρύ κολιέ 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι μύες, οι τένοντες και οι αρθρώσεις του αυχένα φέρνουν καθημερινά εις πέρας ένα δύσκολο έργο: το να κρατήσουν την ισορροπία του κεφαλιού, το οποίο ζυγίζει 4,5-5,5 κιλά! Αν προσθέσουμε στην εξίσωση και ένα βαρύ κολιέ, το οποίο τραβάει τον λαιμό προς τα μπροστά, η κατάσταση δυσκολεύει, με το κεφάλι να χάνει τη φυσική θέση ισορροπίας του.

Σουτιέν που δένει στον λαιμό 

Πίεση στον αυχένα ασκούν και τα σουτιέν (ή τα μαγιό) που δένουν στον λαιμό. Ειδικά αν το στήθος είναι πλούσιο, το κορδόνι, στην προσπάθειά του να το συγκρατήσει, τραβάει τον λαιμό προς τα μπροστά, με αποτέλεσμα να καμπουριάζουμε και μακροπρόθεσμα να παραπονιόμαστε για πόνο στον αυχένα, την πλάτη και τους ώμους.

Βαριά τσάντα 
Ειδικά όσες κρεμιούνται στον ένα ώμο, όταν είναι παραφορτωμένες, αυξάνουν τον κίνδυνο κακοποίησης των μυών, με αποτέλεσμα την εμφάνιση πόνου στον αυχένα και την πλάτη ή ακόμα και την εκδήλωση πονοκεφάλου. Αντίστοιχοι είναι οι κίνδυνοι και όταν πρόκειται για τσάντα-«ταχυδρόμο» (που φοριέται χιαστί), ιδίως αν συνηθίζουμε να την κρεμάμε πάντα από τον ίδιο ώμο.

Λαστέξ

Αν και η περιστασιακή του χρήση δεν προκαλεί προβλήματα, οι γυναίκες που το φορούν καθημερινά κινδυνεύουν από ποικίλα προβλήματα. Το ειδικό εσώρουχο που «μαζεύει» τα ψωμάκια και «εξαφανίζει» την κοιλιά πιέζει επίσης το στομάχι και το έντερο, προκαλώντας γαστρεντερολογικά προβλήματα. Επιπλέον, σε γυναίκες με ευαισθησία στην κοιλιακή χώρα και τάση για ακράτεια, τα λαστέξ μπορεί να οδηγήσουν σε επεισόδιο ακράτειας.

Pencil φούστες
Οι στενές φούστες ως το γόνατο πιέζουν τα γόνατα μεταξύ τους, δυσκολεύοντας την ισορροπία και το σκύψιμο. O σωστός τρόπος να σκύψουμε για να σηκώσουμε ένα βάρος είναι να σταθούμε κοντά του με τα πόδια ελαφρώς και να λυγίσουμε τα γόνατα κάνοντας βαθύ κάθισμα. Έτσι, το βάρος κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλη τη σπονδυλική στήλη και όχι μόνο χαμηλά (όπου αναπτύσσονται δισκοπάθειες). Φορώντας μια pencil φούστα, αναγκαζόμαστε να σκύψουμε με τεντωμένα τα πόδια, επιβαρύνοντας τη μέση.

Ψηλά τακούνια  

Η συστηματική χρήση ψηλών τακουνιών δημιουργεί πρόβλημα σε όλες τις γυναίκες, με τη διαφορά ότι σε ορισμένες η επιδείνωση έρχεται ταχύτερα. Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια αυξάνουν τον κίνδυνο για διαστρέμματα και κατάγματα σε ποσοστό 80%, επιβαρύνουν τα μετατάρσια οστά, «στραγγαλίζουν» τα δάχτυλα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται κάλοι και επώδυνες παραμορφώσεις, επιβαρύνουν τα γόνατα, εμποδίζουν την κυκλοφορία του αίματος και προκαλούν ενοχλήσεις στη μέση, στα ισχία και στον αυχένα.
Πηγή: Vita Magazine Greece
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Έρρωσο... να είσαι γερόςΗ εκποµπή «Έρρωσο… να είσαι γερός» μεταδίδεται µέσω της τηλεόρασης και του Web TV του ΣΚΑΪ με παρουσιάστρια την ∆ιδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Αθηνών Δρ. Έλενα Λαζαρίδη. Ο σταθµός µεταδίδει την εκποµπή στις 11.50 π.µ κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

footer-1footer-2