“Oι γυναίκες χάνουν την ικανότητα να γεννάνε φυσιολογικά”

“Oι γυναίκες χάνουν την ικανότητα να γεννάνε φυσιολογικά”

27/05/2015                                                           10:00

 

Σύμφωνα με στοιχεία που είχε δώσει πέρυσι στη δημοσιότητα το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ), το ποσοστό των τοκετών που γίνονται με καισαρική στη χώρα μας ανέρχεται περίπου στο 40% στα δημόσια νοσοκομεία και στο 65% στα ιδιωτικά. Ωστόσο οι μαίες και οι γιατροί θα πρέπει να ενθαρρύνουν τον φυσικό τοκετό και να διατηρούν ήρεμες τις γυναίκες, αντί να τις τρομάζουν και να τους προσφέρουν εξ αρχής μια πλειάδα φαρμάκων ή λύσεων για να γεννήσουν χωρίς να το καταλάβουν.

Τα ποσοστά αυτά είναι πολλαπλάσια από το 15% που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θεωρεί ότι μπορεί να προκύψει από ιατρικά αίτια και από το 16-22% που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Βρετανία και οι σκανδιναβικές χώρες. Εξίσου επιζήμια με την βιομηχανία των καισαρικών είναι και η ολοένα μεγαλύτερη εξάρτηση των γυναικών στην επισκληρίδιο αναισθησία, αλλά και η μόδα του να χορηγείται στη γυναίκα η ορμόνη οξυτοκίνη για να προκληθεί ή να επιταχυνθεί ο τοκετός κατά το δοκούν. Η οξυτοκίνη είναι η ορμόνη που δένει τη μητέρα με το μωρό, αλλά είναι απαραίτητη και για την παραγωγή γάλακτος. Ο δρ Οντέντ προειδοποιεί πως με τη χορήγησή της μπορεί να μειωθεί η φυσική παραγωγή της από τον οργανισμό, με συνέπεια να δυσκολευτεί η μητέρα να θηλάσει το μωρό της.Στη Βρετανία, λ.χ., το 25% των τοκετών έγιναν πέρυσι με τη «βοήθεια» της οξυτοκίνης, έναντι του 7% το 2013!

«Όλ’ αυτά για μένα αποδεικνύουν το προφανές: οι γυναίκες χάνουν την ικανότητα να γεννάνε», λέει ο δρ Οντέντ. «Αυτό είναι το κύριο φαινόμενο… ο αριθμός των γυναικών που φέρνουν στον κόσμο μωρά με φυσικό τρόπο, καθίσταται ασήμαντος». Ο δρ Οντέντ κάλεσε τις μαίες να γίνουν «οι προστάτες της εξελικτικής διαδικασίας» και να προστατεύσουν τις γυναίκες από τους γιατρούς που είναι υπερβολικά πρόθυμοι να παρέμβουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που καταφέρεται εναντίον των ιατρικών παρεμβάσεων στον τοκετό, ενώ το 2008 είχε δηλώσει πως ούτε  το να παρευρίσκεται ο σύζυγος μιας γυναίκας στην αίθουσα του τοκετού είναι ωφέλιμο, διότι η παρουσία του εμποδίζει τη γυναίκα να χαλαρώσει.

Σχολιάζοντας τις νέες προειδοποιήσεις του, η δρ Σου Ντάουν, καθηγήτρια Μαιευτικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Λάνκασιρ, δήλωσε στην εφημερίδα «Daily Mail»: «Ο δρ Οντέντ και κατά το παρελθόν έχει κάνει δηλώσεις που μοιάζουν εξωφρενικές, αλλά λίγα χρόνια αργότερα επιβεβαιώνονται από επιστημονικά στοιχεία.»Η χορήγηση συνθετικής οξυτοκίνης στη γυναίκα επεμβαίνει στην ισορροπία των ορμονών της και τα έως τώρα επιστημονικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι ενδέχεται να υπάρχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες».

 

 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑonline

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *