Οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά παχυσαρκίας στον κόσμο

Οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά παχυσαρκίας στον κόσμο

10/02/2015                                                                       12:49

 

Το ποσοστό παχυσαρκίας στην Ελλάδα το 2011 σε άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών ανέρχονταν στο 17,6%, ενώ το 2014, σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα ποσοστά της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα ήταν δυστυχώς τα υψηλότερα της Ευρώπης!

Στον υπόλοιπο κόσμο ένας νέος χάρτης, ο χάρτης της Clinic Compare που χρησιμοποίησε στοιχεία από πρόσφατη έρευνα που έγινε από τη CIA, δείχνει τα συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά της παχυσαρκίας παγκοσμίως και το πόσο κάθε ήπειρος έχει πληγεί από την αύξηση βάρους των πληθυσμών.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι υψηλά ποσοστά υπάρχουν τόσο στην Ευρώπη, όσο τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αμερική. Στα πρώτα δέκα έθνη με τα μεγαλύτερα ποσοστά παχυσαρκίας είναι τα νησιά του Ειρηνικού, με την Αμερικανική Σαμόα να είναι στο προσκήνιο με το 75% του πληθυσμού της να πάσχει από παχυσαρκία και το Ναούρου και τις Νήσους Κουκ να παίρνουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση, με 71,1% και 63,4% αντίστοιχα.

Η δυτική κουλτούρα του πρόχειρου φαγητού που επηρέασε τις περιοχές αυτές μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο φαίνεται να είναι η κύρια αιτία για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

 

ΠΗΓΗ: Huffington Post Μεγάλης Βρετανίας

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.