Οκτώ τα θύματα της γρίπης στην Ελλάδα

Οκτώ τα θύματα της γρίπης στην Ελλάδα

20/1/2015                      10:00

 

Στα οκτώ ανέρχονται πλέον τα θύματα της γρίπης στη χώρα μας, μετά το θάνατο ενός ακόμα ασθενούς, το Σαββατοκύριακο, από επιπλοκές που του προκάλεσε ο ιός.

Οι ασθενείς που έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ, είναι 30 σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία, από τους οποίους οι 15 εξακολουθούν να βρίσκονται υπό παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ εφιστά την προσοχή των υγειονομικών αρχών για την καλύτερη αντιμετώπιση των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης, καθώς το στέλεχος που κυριαρχεί φέτος δεν καλύπτεται από το υπάρχον εμβόλιο. Το επίμαχο στέλεχος φαίνεται να «προτιμά» περισσότερο ηλικιωμένα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Πάντως, οι επιδημιολόγοι συνιστούν τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων (άτομα άνω των 60 ετών, παιδιά και ενήλικες με χρόνια νοσήματα, έγκυες και θηλάζουσες, παχύσαρκα άτομα με ΔΜΣ> 40kg/m2, και όλοι οι κλειστοί πληθυσμοί σε φυλακές, ιδρύματα σχολές, ειδικά σχολεία) έστω και τώρα, αφού το στέλεχος Α(Η1Ν1)pdm09 και τα λίγα απομονωθέντα στελέχη Β, μέχρι τώρα δείχνουν καλή αντιστοιχία με αυτά που περιέχονται στο φετινό εμβόλιο.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *