Σημαντικό “όπλο” για τη μνήμη τα καρύδια

Σημαντικό “όπλο” για τη μνήμη τα καρύδια

23/1/2015                             12:40

 

Η κατανάλωση καρυδιών μπορεί ενδεχομένως να ενισχύει τη νοητική λειτουργία, αναφέρει νέα έρευνα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, του University of California, με επικεφαλής την Dr. Lenore Arab, τα καρύδια μπορεί ενδεχομένως να βελτιώσουν την απόδοση σε τεστ νοητικής λειτουργίας όπως τεστ μνήμης, συγκέντρωσης και ταχύτητας επεξεργασίας πληροφοριών. Η νοητική λειτουργία ήταν σταθερά μεγαλύτερη σε ενήλικες που κατανάλωναν καρύδια άσχετα από ηλικία, φύλο ή εθνικότητα.

Η έρευνα είναι η πρώτη μεγάλη αντιπροσωπευτική ανάλυση της πρόσληψης καρυδιών και της νοητικής λειτουργίας και η μόνη που περιλαμβάνει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία πολλαπλών ερευνών για την υγεία και τη διατροφή (NHANES).

Οι παραπάνω έρευνες επιλέγουν από μεγάλο δείγμα αμερικανικού πληθυσμού, συνήθως ηλικίας 1 έως 90 ετών. Στη συγκεκριμένη έρευνα, στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονταν ενήλικες ηλικίας 20-59 ετών, καθώς και 60 ετών και άνω.

Η Dr. Arab και ο Dr. Alfonso Ang ανακάλυψαν ότι οι συμμετέχοντες με μεγαλύτερη κατανάλωση καρυδιών είχαν σημαντικά καλύτερη επίδοση σε σειρά έξι νοητικών τεστ.
Η Dr. Arab σημείωσε ότι η ανάλυση στήριξε τα προηγούμενα αποτελέσματα ερευνών σε ζώα που έδειξαν τη νευροπροστασία από την κατανάλωση 13 γραμμαρίων καρυδιών ημερησίως.
Υπάρχουν αρκετά, πιθανώς ενεργά συστατικά στα καρύδια, που μπορεί ενδεχομένως να συμβάλλουν στην προστασία των νοητικών λειτουργιών.

Σε αυτά περιλαμβάνεται το υψηλό αντιοξειδωτικό περιεχόμενο των καρυδιών, ο συνδυασμός πολλών βιταμινών και μετάλλων, όπως και το γεγονός ότι είναι οι μόνοι ξηροί καρποί που περιέχουν σημαντική πηγή αλφα-λινολεϊκού οξέως- φυτικό ωμέγα-3 λιπαρό οξύ με οφέλη στην καρδιά και στον εγκέφαλο.

Η έρευνα επίσης ενισχύει τις αυξανόμενες ενδείξεις μελετών για τη θετική επίδραση στη μείωση της νοητικής εξασθένησης και στη γενική εγκεφαλική υγεία που περιλαμβάνει την πιθανή ωφέλιμη επίδραση της μείωσης ή της πρόληψης της εξέλιξης της νόσου Alzheimer σε ποντικούς.

ΠΗΓΗ: Ξένος Τύπος

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *