Όσοι παίρνουν περισσότερες αγκαλιές  έχουν λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν από κρυολόγημα

Όσοι παίρνουν περισσότερες αγκαλιές έχουν λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν από κρυολόγημα

7/3/2015                                                                09:35

 

Όσοι νοιώθουν στήριξη από αγαπημένους ανθρώπους και παίρνουν περισσότερες αγκαλιές είναι και αυτοί που έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν από κρυολόγημα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon (CMU), στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια.

Σε νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Psychological Science» και έγινε με 400 εθελοντές, οι επιστήμονες συμπέραναν ότι η υποστήριξη από την οικογένεια και οι αγκαλιές προστάτευαν ανθρώπους που είχαν προσωπικές διενέξεις στη ζωή τους, οι οποίες τους προκαλούσαν στρες.

Ακόμη όμως και όσοι αρρώστησαν, είχαν ελαφρύτερα συμπτώματα, αν υπήρχε γύρω τους ισχυρός κοινωνικός ιστός. Για το 1/3 αυτής της προστασίας υπεύθυνες ήταν οι αγκαλιές. Οι επιστήμονες είπαν ότι η αγκαλιά από αγαπημένο άνθρωπο «είναι ένδειξη βαθιάς και ουσιαστικής υποστήριξης, και ταυτοχρόνως δρα αγχολυτικά».

 

Πηγή: Lifo.gr

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *