Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας: Με κόκκινο χρώμα θα φωτιστούν το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων και ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης

Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας: Με κόκκινο χρώμα θα φωτιστούν το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων και ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης

17/4/2015                                                             12:51

 

Με κόκκινο χρώμα θα φωτιστούν σήμερα Παρασκευή 17 Απριλίου, το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων και ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας.

Με την κίνηση αυτή, ο Σύλλογος Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών, στοχεύει στην ενημέρωση, τόσο των πασχόντων όσο και ευρύτερα της κοινής γνώμης, σχετικά με την σπάνια πάθηση της αιμορροφιλίας και τη σημασία που έχει η πρόσβαση στη θεραπεία, ώστε τα άτομα με αιμορροφιλία να μπορούν να ζουν μια φυσιολογική ζωή.

Η αιμορροφιλία πρόκειται για μία κληρονομική πάθηση, που συνοδεύει το άτομο από τη στιγμή της γέννησής του. Είναι μια για μια αιμορραγική διαταραχή που εμποδίζει τη σωστή πήξη του αίματος. Ως αποτέλεσμα τα περισσότερα άτομα με αιμορροφιλία αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στη βάδιση και σε άλλες δραστηριότητες της καθημερινής ζωής λόγω της σοβαρής αρθρίτιδας που προκαλείται από τις πολλαπλές αιμορραγίες στις αρθρώσεις.

Στην Ελλάδα συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 900 άτομα με αιμορροφιλία, ενώ στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι πάσχουν περίπου 33.000 από αιμορροφιλία και περίπου 250.000 παγκοσμίως.

 

Πηγή: Lifo.gr

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.