Παγκόσμιος συναγερμός για «χάπι αδυνατίσματος»

Παγκόσμιος συναγερμός για «χάπι αδυνατίσματος»

7/5/2015                                                                12:10

 

Παγκόσμιο συναγερμό σήμανε η Ιντερπόλ για ένα «χάπι αδυνατίσματος» που πωλείται στο Ίντερνετ και σε γυμναστήρια, και φαίνεται πως εμπλέκεται στον θάνατο έξι νεαρών Βρετανών. Τον συναγερμό πυροδότησε ο θάνατος της Ελοίζ Αιμέ Πάρυ, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στις 12 Απριλίου έπειτα από τη λήψη του σκευάσματος, το οποίο προμηθεύτηκε από το Ίντερνετ. Η νεκροψία έδειξε ότι η 21 ετών κοπέλα είχε καταναλώσει δινιτροφαινόλη (ή DNP), ένα τοξικό φυτοφάρμακο που όμως διατίθεται ως ιδανικό για λιποδιάλυση και αδυνάτισμα!

Ανάλογες υπόνοιες υπάρχουν και για πέντε ακόμα νεαρούς Βρετανούς, οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2007 έως το 2013, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου. Ακόμα ένας νεαρός άντρας στη Γαλλία  αρρώστησε σοβαρά εξαιτίας του και στην Αυστραλία διερευνάται εάν ευθύνεται για ένα ακόμα περιστατικό, στο οποίο ο λήπτης του σκευάσματος εκδήλωσε σοβαρές επιληπτικές κρίσεις.

Ο Διεθνής Οργανισμός Εγκληματολογικής Αστυνομίας, όπως είναι η επίσημη ονομασία της Ιντερπόλ, προειδοποίησε τις αστυνομίες 190 κρατών για τους κινδύνους από το DNP, το οποίο είναι μία κίτρινη ουσία που διακινείται ως σκόνη, κάψουλες ή και αλοιφή. Το DNP είχε ξαναχρησιμοποιηθεί την δεκαετία του ’30 ως βοήθημα αδυνατίσματος, αλλά είχε απαγορευτεί διότι είχε βρεθεί ότι είναι δηλητηριώδες και πιθανώς καρκινογόνο. Το DNP χρησιμοποιείται και για την κατασκευή εκρηκτικών, προκαλεί υπερθέρμανση του σώματος, επιταχύνει τον μεταβολισμό, προκαλεί αφυδάτωση, έμετο και ταχυκαρδία ή ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς. Η παρατεταμένη λήψη του μπορεί να οδηγήσει στον καταρράκτη και να προκαλέσει βλάβες στην καρδιά, ενώ υπάρχουν στοιχεία ότι προκαλεί και καρκίνο.

Δυστυχώς, όμως, έχει ξαναγίνει δημοφιλές, ιδίως στους κύκλους της σωματοδόμησης (μπόντι μπήλντινγκ) και από ανθρώπους που προσπαθούν απελπισμένα να χάσουν γρήγορα βάρος. Συνιστά «άμεση απειλή» για τους λήπτες του, αναφέρει το BBC.

 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑonline

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *