Σημαντικά συμπεράσματα στην 1η Επιστημονική Παιδοφθαλμολογική Ημερίδα

Σημαντικά συμπεράσματα στην 1η Επιστημονική Παιδοφθαλμολογική Ημερίδα

25/4/2016                                                                                                 15.00

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Παιδοφθαλμολογική Ημερίδα που διοργάνωσε το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών, υπό την αιγίδα της Ελληνικής εταιρείας Παιδοφθαλμολογίας και Στραβισμού. Παιδίατροι, οφθαλμίατροι, παιδοφθαλμίατροι και επαγγελματίες της υγείας παρακολούθησαν τις εισηγήσεις των κορυφαίων ομιλητών και αντάλλαξαν απόψεις για τις νεότερες τάσεις της Παιδοφθαλμολογίας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, αναδείχτηκαν σημαντικά συμπεράσματα:

 

·         Ο προληπτικός παιδοφθαλμολογικός έλεγχος πρέπει να ξεκινά από τη γέννηση και να ακολουθεί τα διεθνή πρωτόκολλα, ώστε να αποφευχθούν μόνιμες βλαπτικές επιδράσεις στο εύπλαστο οπτικό σύστημα των παιδιών προσχολικής ηλικίας.

·         Οι στραβισμοί αφορούν έως και το 5% του παιδιατρικού πληθυσμού, δεν είναι πάντα εμφανείς και αντιμετωπίζονται με γυαλιά, ανάταξη της αμβλυωπίας και χειρουργική επέμβαση, ενώ είναι δυνατόν να υπάρξει ανάγκη για επανεπεμβάσεις.

·         Το παιδικό-συγγενές γλαύκωμα είναι μία σπάνια αλλά σοβαρή οφθαλμική νόσος που αρχικά μπορεί να εμφανισθεί ως μία εμμένουσα απλή δακρύρροια και φωτοφοβία.

·         Η αμφιβληστροειδοπάθεια της προωρότητας είναι μία από τις βασικές αιτίες τύφλωσης της παιδικής ηλικίας στο Δυτικό κόσμο. Απαιτείται αυστηρή εφαρμογή των πρωτοκόλλων ελέγχου για να μειωθούν κατά το δυνατόν οι επιπτώσεις της.

Ο Σταμάτης Γκατζώνης, Διευθυντής Παιδοφθαλμολογικής Κλινικής του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών, ο οποίος είχε αναλάβει το συντονισμό της Ημερίδας, τόνισε: «Στην 1η Παιδοφθαλμολογική Ημερίδα, αναδείξαμε μία σειρά από καίρια, σύγχρονα και ενδιαφέροντα θέματα παιδοφθαλμολογίας που εμπλούτισαν τις γνώσεις των παιδοφθαλμιάτρων και των παιδιάτρων με σκοπό να τους βοηθήσουν στις διαγνωστικές και θεραπευτικές τους αποφάσεις. Βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα στον οικογενειακό παιδίατρο και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τις επιμορφωτικές επιστημονικές δράσεις που πάνε τις γνώσεις μας ένα βήμα μπροστά.»

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *