ΠΙΣ: Ανήσυχος ο ιατρικός κόσμος για τα όσα συμβαίνουν στην υγεία

ΠΙΣ: Ανήσυχος ο ιατρικός κόσμος για τα όσα συμβαίνουν στην υγεία

20/4/2016                                                                                                               12.10

 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει την ανησυχία του για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τη διαδικασία στελέχωσης των ΜΕΘ-ΜΑΦ-ΜΕΝΝ, τις ερωτήσεις Βουλευτών και το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας.

Από όλα αυτά, φαίνεται η παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας στη διαδικασία στελέχωσης των ΜΕΘ-ΜΑΦ-ΜΕΝΝ, καθώς θεώρησε εσφαλμένο τον τρόπο που ακολούθησαν οι αρμόδιες επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καθώς και η Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και συγκεκριμένα να απαντήσουν στο ερώτημα αν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

Επίσης, θα πρέπει να απαντήσουν γιατί καθυστέρησε τόσους μήνες ο διαγωνισμός για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Η κωλυσιεργία αυτή κόστισε τη ζωή δεκάδων συνανθρώπων μας που προσβλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από τον ιό της γρίπης και όχι μόνο.

Είναι γεγονός, ότι οι ΜΕΘ πρέπει να στελεχωθούν άμεσα, με ικανό και έμπειρο προσωπικό, που να εξασφαλίζει τη προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ως θεματοφύλακας της υγείας του ελληνικού λαού, είναι της άποψης ότι πρέπει να λαμβάνονται μέτρα, χωρίς παρεμβάσεις, πολιτικές ή διοικητικές, παρά με μόνο κριτήριο την ικανότητα, τη συμπεριφορά και την εξειδίκευση κάθε λειτουργού.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΦΥ

Όσον αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προαναγγέλλει πάλι τη διοργάνωση διημερίδων.

Ο ΠΙΣ οφείλει να ενημερώσει ότι διημερίδες και γενικότερα συζητήσεις για το σοβαρό αυτό ζήτημα έχουν γίνει πολλές, τόσο σε τεχνοκρατικό, όσο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Είναι καιρός, να σταματήσουν τα λόγια, οι εξαγγελίες και οι απεραντολογίες, και να ληφθούν αποφάσεις για την οικοδόμηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με επαρκή στελέχωση των Δημόσιων Δομών, αλλά και συμβάσεις μέσα από τον ΕΟΠΥΥ όσων ιατρών το επιθυμούν.

Η στασιμότητα που επικρατεί στη πολιτική δράση, γίνεται επικίνδυνη όσο περνάει ο καιρός. Η αποδυνάμωση του Συστήματος Υγείας είναι εμφανής, σε μία εποχή μάλιστα, που πάρα πολλοί πολίτες, έχουν ανάγκη υπηρεσιών περίθαλψης, λόγω της μεγάλης κρίσης που έχει πλήξει τη χώρα μας.

Παράλληλα, οι προσφυγικές ροές εντείνουν τα προβλήματα στον τομέα της περίθαλψης και της Δημόσιας Υγείας. Πρέπει όλοι οι αρμόδιοι φορείς να βοηθήσουν με την ανάληψη δράσεων ούτως ώστε να μην υπάρξουν δυσμενείς επιπτώσεις και παρενέργειες.

Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι στην Υγεία δεν υπάρχουν χρώματα, ιδεολογικές αγκυλώσεις και πελατειακοί σχεδιασμοί. Χρειάζονται δράσεις που θα στοχεύουν στην ασφαλή ιατρική λειτουργία με κανόνες ηθικής και δεοντολογίας.

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *