Δρώμενο #KinisouMaziMas από την ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ-κίνηση, για την Παγκόσμια Ημέρα Πάρκινσον

Δρώμενο #KinisouMaziMas από την ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ-κίνηση, για την Παγκόσμια Ημέρα Πάρκινσον

7/4/2016                                                                                       10.40

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου Πάρκινσον, Η ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ-κίνηση, Ελληνική εταιρεία εθελοντών και ασθενών, διοργανώνει ένα θεατρικό δρώμενο με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τη νόσο. Το δρώμενο παρουσιάζει στιγμές της καθημερινότητας από την ζωή και τα συναισθήματα ενός ανθρώπου με νόσο Πάρκινσον και προτρέπει τους ασθενείς να κινηθούν με την υποστήριξη της οικογένειάς τους και των Κοινοτήτων της ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ κίνηση.

Το δρώμενο παρουσιάζεται από την εθελοντική Θεατρική Ομάδα 510, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πάρκινσον και είναι βασισμένο στο σωματικό θέατρο και τον δομημένο αυτοσχεδιασμό. Μέσα από έρευνα, προσωπικές εμπειρίες και ιατρικές συμβουλές, οι ηθοποιοί δομούν μια performance που “συστήνει” στο ευρύ κοινό τη νόσο και τις δυσκολίες της και προτρέπει τους ασθενείς να διατηρήσουν τη θέλησή τους να “κινηθούν μαζί μας”, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η νόσος Πάρκινσον δεν είναι μόνο τρέμουλο. Είναι ένα σύνολο συμπτωμάτων που επηρεάζει την κίνηση, το συναίσθημα και την σκέψη. Αφορά όλες τις ηλικίες ακόμα και νέους στην παραγωγική ηλικία, θέτοντας σε κίνδυνο την εργασία τους.

Το δρώμενο #KinisouMaziMas θα λάβει χώρα στον πεζόδρομο της Πλατείας Κοραή, το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 και ώρα 11:00 με 14:00, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πάρκινσον.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας AbbVie.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.parkinsonportal.gr

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *