3ήμερο εκπαιδευτικό φροντιστήριο για Ιατρούς που ασχολούνται με τις παθήσεις του μαστού.

3ήμερο εκπαιδευτικό φροντιστήριο για Ιατρούς που ασχολούνται με τις παθήσεις του μαστού.

28/4/2016                                                                                                 15.20

Η Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία-Ιαση Στήριξη ΕΜΕΙΣ, και η Κλινική Μαστού του Νοσοκομείου ΡΕΑ έχουν την τιμή να φιλοξενούν για όγδοη φορά στην Ελλάδα, την Διεθνή Σχολή Απεικόνισης Μαστού (IBUS – International Breast Ultrasound School) σε ένα τριήμερο εκπαιδευτικό φροντιστήριο για Έλληνες και Ξένους Ιατρούς που ασχολούνται με τις παθήσεις του μαστού.

H διεθνής αυτή σχολή (IBUS) ιδρύθηκε το 1991 και εδρεύει στην  Ελβετία.  Σκοπός της είναι η συνεχής εκπαίδευση υψηλού επιπέδου με την χρήση σύγχρονων απεικονιστικών τεχνολογιών στην εκτίμηση των παθήσεων του μαστού. Έχουν πραγματοποιηθεί 70 εκπαιδευτικά σεμινάρια ανά τον κόσμο μέχρι σήμερα και υπολογίζεται ότι έχουν εκπαιδευτεί 1.800 επαγγελματίες υγείας. Ειδικά στη χώρα μας έχουν παρακολουθήσει την πιστοποιημένη αυτή εκπαίδευση, 350 κλινικοί γιατροί.

Χρησιμοποιώντας τις εξελίξεις της τεχνολογίας σε συνδυασμό με την διδακτική εμπειρία των εκπαιδευτών της, στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση των παθήσεων του μαστού και ιδιαίτερα του καρκίνου.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει διαλέξεις και πρακτική άσκηση (hands-on), τόσο σε προσομοιωτές όσο και σε πραγματικές καταστάσεις. Θεωρούμε πως η εκπαίδευση αυτή θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να βελτιώσουν σημαντικά την τεχνική τους, ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί. Είμαστε σίγουροι πως το υψηλό επίπεδο και το διακεκριμένο διεθνές εκπαιδευτικό προσωπικό θα συμβάλουν σημαντικά σ΄ αυτή την εκπαίδευση.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην διαγνωστική των παθήσεων του μαστού μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην έγκαιρη διάγνωση.

Το φροντιστήριο, που δίνει έμφαση σε νέες και μελλοντικές τεχνικές, θα διαρκέσει τρεις ημέρες, από 9 έως  τις 11 Ιουνίου και θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Ευγενιδείου Ιδρύματος.

 

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *