Πειραματικό φάρμακο θεράπευσε πειραματόζωα που είχαν μολυνθεί με τον ιό Έμπολα

Πειραματικό φάρμακο θεράπευσε πειραματόζωα που είχαν μολυνθεί με τον ιό Έμπολα

25/4/2015                                                                            09:35

 

Σύμφωνα με ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Τέξας, ένα πειραματικό φάρμακο θεράπευσε πειραματόζωα που είχαν μολυνθεί με τον ιό Έμπολα. Η θεραπεία άρχισε τρεις μέρες μετά την λοίμωξη με τον ιό. Οι τρεις μαϊμούδες που πήραν το φάρμακο έδειξαν μετά από 28 μέρες ηπιότερα συμπτώματα και ήταν υγιή. Αντίθετα, τρία άλλα ζώα που δεν πήραν το φάρμακο, είχαν πεθάνει μέσα σε εννέα μέρες. Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε πως δεν έχει αποδειχθεί ακόμη η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου στους ανθρώπους.

Ως τώρα δεν υπάρχουν φάρμακα ή εμβόλια που αποδεδειγμένα να θεραπεύουν τον ιό στους ανθρώπους, ενώ τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους του πειραματικού φαρμάκου, γνωστού και ως «Τekmira», αναμένονται στο δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τόμας Γκέισμπερτ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Νature», δήλωσαν ότι η μελέτη τους είναι η πρώτη που δείχνει πως είναι δυνατό ένα φάρμακο να παρέχει προστασία μετά τη λοίμωξη από το στέλεχος «Μακόνα» του ιού.

Το φάρμακο Tekmira δουλεύει μπλοκάροντας δύο από τα επτά γονίδια του ιού, εμποδίζοντας έτσι τον ιό να αναπαραχθεί. Υπενθυμίζεται ότι αυτό τον μήνα άλλοι επιστήμονες ανακοίνωσαν πως ένα εμβόλιο που αρχικά δημιούργησαν οι εταιρείες NewLink Genetics Corp και Merck & Co και στη συνέχεια βελτίωσε η εταιρεία Profectus BioSciences, προστάτευσε και τα οκτώ πειραματόζωα που είχαν μολυνθεί με τον Έμπολα.

Από τον Μάρτιο του 2014, πάνω από 10.600 άνθρωποι έχουν πεθάνει από Έμπολα σε έξι χώρες της Δυτικής Αφρικής, ενώ ο συνολικός αριθμός των περιστατικών φθάνει τα 25.600. Πρόκειται για το φονικότερο ξέσπασμα της νόσου από την ανακάλυψή της το 1976.

 

Πηγή: The Huffington Post Greece, με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *