Περιστασιακό σεξ και κατάθλιψη

Περιστασιακό σεξ και κατάθλιψη

30/6/2015                                                              09:00

 

Οι αναφορές ότι το σεξ , το λάθος είδος του και το πάρα πολύ από αυτό, συνδέεται με προβλήματα ψυχικής υγείας δεν είναι τίποτα καινούριο. Τα τελευταία χρόνια, με την κατάθλιψη και το άγχος να βρίσκονται σε άνοδο, ήταν αναπόφευκτο οι ερευνητές να αναρωτηθούν για το εάν αυτό συνδέεται με το γεγονός ότι κάνουμε σεξ με διπλάσιους ανθρώπους από ότι οι γονείς μας.

Είχαμε προφητικούς τίτλους «Το περιστασιακό σεξ μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη και να οδηγήσει σε αυτοκτονικές σκέψεις», βιβλία σαν αυτό της Donna Freitas, το «The End of Sex: How Hookup Culture Is Leaving a Generation Unhappy, Sexually Unfulfilled, and Confused About Intimacy» και έναν αυξανόμενο όγκο πληροφοριών που λένε ότι το σεξ από εδώ κι από εκεί είναι αποτέλεσμα είτε χαμηλής αυτοεκτίμησης, είτε η αιτία της.

Αντιθέτως, έχουν προκύψει μελέτες που υποστηρίζουν και το ακριβώς αντίθετο. Τι ισχύει λοιπόν; Η πραγματικότητα φαίνεται είναι πιο κοντά στην άποψη πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο μοτίβο που να ισχύει για όλους.

 

Πηγή: Vice UK

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.