Πιο επιτυχημένοι -οικονομικά- οι δεξιόχειρες

Πιο επιτυχημένοι -οικονομικά- οι δεξιόχειρες

3/12/2014       12:00

Ο σερ Πωλ ΜακΚάρτνεϋ των Μπιτλς, ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι μερικοί από τους πιο διάσημους αριστερόχειρες στον κόσμο και θα έλεγε κανείς, ότι δεν τα έχουν πάει άσχημα στη ζωή τους, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το βιοτικό τους επίπεδο.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, οι αριστερόχειρες είναι πιο πιθανό να βγάζουν έως και 12% λιγότερα χρήματα, σε σχέση με τους δεξιόχειρες, κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Στην έρευνα συμμετείχαν 47.000 άνθρωποι και, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, σκοπός των ερευνητών ήταν να καταρρίψουν το μύθο που θέλει τους αριστερόχειρες να είναι, σε γενικές γραμμές, πιο «χαρισματικοί» από τους υπόλοιπους.

Ένας στους οκτώ χρησιμοποιούν το αριστερό τους χέρι και σύμφωνα με τον καθηγητή Οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, Joshua Goodman, όσοι γράφουν με το αριστερό τους χέρι αντιμετωπίζουν αρκετά μειονεκτήματα στη ζωή τους.

«Οι αριστερόχειρες εμφανίζουν -οικονομικά και στατιστικά- σημαντικά ελλείμματα ανθρώπινου κεφαλαίου σε σχέση με τους δεξιόχειρες, καθώς επίσης και σταθερά χαμηλότερες γνωστικές δεξιότητες και υψηλότερα ποσοστά ψυχικών και συμπεριφορικών αναπηριών» έγραψε ο ίδιος σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Economic Perspectives.

«Η μελέτη αυτή είναι η πρώτη που καταδεικνύει, ότι οι αριστερόχειρες έχουν σταθερά χαμηλότερες αποδοχές στην αγορά εργασίας σε σχέση με τους δεξιόχειρες» αναφέρει ακόμη, επισημαίνοντας ότι το χάσμα στα εισοδήματα είναι ισοδύναμο με αυτό που ισχύει για όσους εγκαταλείπουν το σχολείο ένα χρόνο νωρίτερα.

ΠΗΓΗ: MailOnline, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *