ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

17/10/2015                                               12.00

 

Η ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

«Brasilian-European Synergy reshaping the body»

Ο Επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας στην Ελλάδα Δρ. Ιωάννης Λύρας ταξίδεψε στην Σερβία, για το Συνέδριο αισθητικής πλαστικής χειρουργικής με τίτλο : «Συνέργεια για τον επανασχεδιασμό του σώματος» το οποίο πραγματοποιήθηκε 8-11 Οκτωβρίου στο Βελιγράδι, υπό την αιγίδα της ISAPS, International Society of Plastic Surgery (εκπαιδευτικό συμβούλιο πλαστικής χειρουργικής στο οποίο αντιπρόεδρος είναι Έλληνας). Τρείς ημέρες γεμάτες πλαστική χειρουργική ομορφιάς και αποκατάστασης από την Βραζιλία.
Την οργάνωση και την έναρξη έκανε σε ενθουσιώδες κλίμα, η Σέρβα πλαστικός χειρουργός Dr. Violeta Skorobac Asanin. Συμμετείχαν 200 περίπου έμπειροι και νεότεροι πλαστικοί χειρουργοί από 17 χώρες όλου του κόσμου ( Βραζιλία, Κολομβία, Σερβία, Ρουμανία, Κροατία, Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ισπανία, Κολομβία, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Εμιράτα (Ντουμπάι) , Κουβέιτ, Τουρκία, Κύπρο). Την Ελλάδα εκπροσώπησαν τέσσερις πλαστικοί χειρουργοί , μεταξύ των οποίων
ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και ο Δρ Ιωάννης Λύρας ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ακαδημίας πλαστικής χειρουργικής Ivo Pitanquy EAPS –ACEIP ή οποία ιδρύθηκε από Πλαστικούς χειρουργούς που είχαν εκπαιδευτεί στην Βραζιλία. Ο Δρ Ιωάννης Λύρας είναι από πολλά χρόνια εξάλλου γνωστός εκπρόσωπος της Βραζιλιάνικης πλαστικής χειρουργικής στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους Σέρβοι επίσημοι Παράγοντες , όπως ο υπουργός υγείας της Σερβίας, κος Zlatibor Loncar και ο δήμαρχος της πόλης του Βελιγραδίου, κος Andrija Mladenovic. Επίσης ο επιτετραμμένος πρέσβης της Βραζιλίας κος Arthur H. V. Nogueira καθώς και η κα Lina Triana από την Κολομβία, πλαστικός χειρουργός και πρόεδρος του εκπαιδευτικού συμβουλίου της εταιρείας ISAPS . Κατά την έναρξη του συνεδρίου, οι Βραζιλιάνοι επιστήμονες αντάλλαξαν απόψεις περί ομορφιάς με τον Βραζιλιάνο Διπλωμάτη που τους ευχήθηκε επιτυχία στο ιατρό-καλλιτεχνικό διδακτικό τους έργο που σήμερα εφαρμόζεται σε ολόκληρο τον κόσμο, τόσο μακριά από την πατρίδα τους.

Τα κύρια θέματα του Συνεδρίου ήταν οι νέες εξελίξεις- τεχνικές γύρω από την αισθητική πλαστική χειρουργική του σώματος, των μαστών, των γεννητικών οργάνων αλλά και της αισθητικής του προσώπου με ιδέες και γνώσεις προέλευσης Βραζιλίας που ως γνωστό είναι η «Μέκκα» της παγκόσμιας πλαστικής χειρουργικής.
Πολλοί από τους Βραζιλιάνους και ευρωπαίους επιστήμονες που συμμετείχαν υπήρξαν στο παρελθόν μαθητές του Βραζιλιάνου πρωτοπόρου Καθηγητή από το Rio de Janeiro θεωρούμενου πατέρα της μοντέρνας πλαστικής χειρουργικής Ιvo Pitanguy. (93 xρονών σήμερα).

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν οι πιο μοντέρνες δοκιμασμένες τεχνικές από τους πρωτοπόρους εμπνευστές τους. Έμφαση δόθηκε στα θέματα του επανασχεδιασμού και της εναρμόνισης των γραμμών του σώματος των γλουτών, της κοιλιακής περιοχής, των άκρων και του στήθους ανδρών και γυναικών μέσω του χειρισμού του λιπώδους ιστού από το ίδιο το σώμα αλλά και ολοκαίνουριων τύπων ιατρικών εμφυτευμάτων που η ιατρική βιομηχανία διαθέτει με ασφάλεια και υπευθυνότητα στους ειδικούς.

Από το συνέδριο αναδείχθηκαν νέες τεχνικές ενώ οι ζωντανές επεμβάσεις που πραγματοποίησαν οι πιο γνωστοί παγκοσμίως βραζιλιανοί πλαστικοί χειρουργοί ( Dr Carlos del Pino Roxo, παγκόσμιος καθηγητής της βαριατρικής πλαστικής, Dr Ricardo Ribeiro- Cavalcanti, παγκόσμιος καθηγητής της βραζιλιάνικης λιπογλυπτικής , Dr Raul Gonzalez, παγκόσμιος καθηγητής της πλαστικής των βραζιλιάνικων γλουτών, Dr Luiz Toledo, ειδικός της λιποαναρρόφησης στους παχύσαρκους και Dr Velibor Bora Kostic, ειδικός στην πλαστική με λίπος) ήταν θεαματικές και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες για το Ευρωπαϊκό κοινό.

Οι πλαστικοί χειρουργοί ήρθαν από την Βραζιλία ειδικά για αυτό το συνέδριο και θεωρούνται παγκόσμιας εμβέλειας αυθεντίες στον τομέα τους. Οι βασικές γραμμές της φιλοσοφίας της βραζιλιάνικης πλαστικής χειρουργικής η οποία ξεκίνησε από την δεκαετία του 50 από το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας κυριαρχούν ως οι φιλοσοφικές βάσεις της παγκόσμιας ομορφιάς σήμερα.
Ας ευχηθούμε παρόμοιο συνέδριο να πραγματοποιηθεί και στην Ελλάδα στο μέλλον!!

Περισσότερες πληροφορίες και photos στο www.ioannislyras.gr

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *