Το “πλούσιο” πρωινό αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο

Το “πλούσιο” πρωινό αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο

6/11/2014            10:30

Οπως επισημαίνουν ειδικοί, το πλούσιο σε πρωτεΐνες πρωινό αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, δηλαδή της χημικής ουσίας που ρυθμίζει την όρεξη για φαγητό.

Αμερικανοί ερευνητές τονίζουν ότι όσοι αποφεύγουν να τρώνε πρωινό, εμφανίζουν χαμηλά επίπεδα της συγκεκριμένης ουσίας, κάτι που μπορεί να τους οδηγήσει στην υπερφαγία και κατά συνέπεια στην πρόσληψη βάρους.

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ, οι έφηβοι που παρέλειπαν να τρώνε πρωινό ήταν περισσότερο επιρρεπείς στην παχυσαρκία.

Αντίθετα, όσοι κατανάλωναν «βαρύ» πρωινό, πλούσιο σε πρωτεΐνες, είχαν λιγότερες λιγούρες αργότερα μέσα στην ημέρα, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν λιγότερες πιθανότητες να τρώνε πολύ στη συνέχεια.

«Η έρευνά μας έδειξε ότι οι άνθρωποι εμφανίζουν δραματική πτώση στην όρεξη για κάτι γλυκό, όταν τρώνε πρωινό. Όταν δε, το πρωινό αποτελείται από πρωτεΐνες, τότε μειώνεται η όρεξη και για αλμυρά ή παχυντικά φαγητά» ανέφερε η καθηγήτρια Heather Leidy από το πανεπιστήμιο Missouri-Columbia. «Από την άλλη, όταν παραλείπει κανείς το πρωινό, τότε η λαχτάρα για περισσότερο φαγητό αυξάνεται όσο περνά η μέρα» πρόσθεσε η ίδια, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Nutrition.

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *