Νέα Δεδομένα για το Πολλαπλό Μυέλωμα στο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αιματολογίας

Νέα Δεδομένα για το Πολλαπλό Μυέλωμα στο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αιματολογίας

4/12/2015                                                                                   9.10

 

Η Takeda Pharmaceutical Company Limited ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τα δεδομένα Φάσης ΙΙΙ από την κλινική μελέτη TOURMALINE-MM1 της ιξαζομίμπης στο 57ο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αιματολογίας (ASH) που θα πραγματοποιηθεί στο Ορλάντο της Φλόριντα από τις 5 ως τις 8 Δεκεμβρίου του 2015. Συνολικά, 19 περιλήψεις με χορηγό την εταιρεία οι οποίες αντιπροσωπεύουν το εύρος και το βάθος του χαρτοφυλακίου αιματολογίας-ογκολογίας της Takeda έγιναν δεκτές για παρουσίαση στο φετινό συνέδριο.

Η Dixie-LeeEsseltine, MD, FRCPC, Αντιπρόεδρος, Μονάδα Θεραπευτικού Τομέα Ογκολογίας, Takeda,δήλωσε: “Περιμένουμε με ιδιαίτερη ανυπομονησία το φετινό ετήσιο συνέδριο της ASH. Θα παρουσιάσουμε βασικά δεδομένα για το πρόγραμμα της ιξαζομίμπης, καθώς και τα σχετικά με τη μπρεντουξιμάβη βεδοτίνη, δεδομένα πενταετούς συνολικής επιβίωσης στο υποτροπιάζον/ανθεκτικό λέμφωμαHodgkin. Η επιτυχία αυτών των δύο προγραμμάτων, σε συνδυασμό με τα δεδομένα που θα παρουσιάσουμε για τη γραμμή παραγωγής μας, αποτελεί την υλοποίηση δεκαετιών δέσμευσης προς τους ασθενείς με αιματολογικές κακοήθειες.”

Ο Philippe Moreau, M.D., Πανεπιστήμιο της Ναντ, Γαλλία, Κύριος Ερευνητής της TOURMALINE-MM1, δήλωσε: “Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιαστούν δεδομένα Φάσης III για την ιξαζομίμπη, έναν αναστολέα πρωτεασώματος ο οποίος χορηγείται από το στόμα μία φορά ανά εβδομάδα επί 3 εβδομάδες σε θεραπευτικό κύκλο 4 εβδομάδων, και, αν εγκριθεί, θα ενεργοποιήσει το πρώτο αποκλειστικά από το στόμα τριπλό θεραπευτικό σχήμα που θα περιέχει αναστολέα πρωτεασώματος για τη θεραπευτική αντιμετώπιση του υποτροπιάζοντος/ανθεκτικού πολλαπλού μυελώματος. Σε συνεργασία με το Ογκολογικό Τμήμα της Takeda για την εξέλιξη της αναστολής του πρωτεασώματος, συνεχίζουμε την προσπάθεια με στόχο την παροχή νέων επιλογών για την αντιμετώπιση των ανεκπλήρωτων αναγκών των ασθενών με πολλαπλό μυέλωμα.”

Σχετικά με την Ιξαζομίμπη: Στην Ευρώπη, η ιξαζομίμπη είναι ένας υπό διερεύνηση χορηγούμενος από το στόμα αναστολέας πρωτεασώματος που μελετάται στο πολλαπλό μυέλωμα, την συστηματική αμυλοείδωση ελαφρών αλύσων (AL) και άλλες κακοήθειες. Η ιξαζομίμπη έλαβε τον χαρακτηρισμό του ορφανού φαρμάκου στο πολλαπλό μυέλωμα τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη το 2011 και για την αμυλοείδωση AL τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη το 2012. Η ιξαζομίμπη απέκτησε το καθεστώς Σημαντικής Καινοτόμου Θεραπείας από τονFDA των ΗΠΑ για την υποτροπιάζουσα ή ανθεκτική αμυλοείδωση AL το 2014.

Η ιξαζομίμπη έχει ήδη λάβει έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ καθώς και έγκριση Επίσπευσης Αξιολόγησης από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, αντίστοιχα, επικυρώνοντας έμπρακτα την μεγάλη ανικανοποίητη ανάγκηγια νέες θεραπείες του πολλαπλού μυελώματος. Αυτές οι υποβολές έγκρισης για την θεραπεία ασθενών με υποτροπιάζον ή/και ανθεκτικό πολλαπλό μυέλωμα βασίστηκαν στα δεδομένα της μελέτης TOURMALINE-MM1. Σημειώνεται τέλος, ότι η εταιρεία Takeda Hellas σκοπεύει να επενδύσει και σε κλινικές μελέτης φάσης ΙV, παρακολουθώντας την εισαγωγή της ιξαζομίμπης στην κλινική πρακτική στην Ελλάδα.

Σχετικά με τη Μπρεντουξιμάβη βεδοτίνη
Η μπρεντουξιμάβη βεδοτίνη είναι μια σύζευξη αντισώματος-φαρμάκου (ADC) που έλαβε υπό προϋποθέσεις άδεια κυκλοφορίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Οκτώβριο του 2012 για δύο ενδείξεις: (1) για την θεραπευτική αντιμετώπιση ενήλικων ασθενών με υποτροπιάζον ή ανθεκτικό CD30-θετικό λέμφωμα Hodgkinμετά από ASCT, ή μετά από τουλάχιστον δύο προηγούμενες θεραπείες εφόσον η ASCT ή η χημειοθεραπεία με πολλαπλές ουσίες δεν αποτελεί θεραπευτική επιλογή και (2) την θεραπευτική αντιμετώπιση ενήλικων ασθενών με υποτροπιάζουσα ή ανθεκτική sALCL. Η μπρεντουξιμάβη βεδοτίνη έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας από τις ρυθμιστικές αρχές σε 55 χώρες.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *