Πονοκέφαλοι που οφείλονται σε στρες: χρήσιμες συμβουλές

Πονοκέφαλοι που οφείλονται σε στρες: χρήσιμες συμβουλές

12/02/2015                                                                        17:51

 

Το στρες κάνει την εμφάνιση του όλο και πιο συχνά μέσα σε μια όλο και πιο απαιτητική και με γρήγορους ρυθμούς καθημερινότητα, επηρεάζοντας έτσι όχι μονάχα την σωματική αλλά και την ψυχική μας υγεία, εξασθενώντας τον οργανισμό μας ο οποίος έχει έτσι περισσότερες πιθανότητες να νοσήσει από διάφορες ασθένειες. Συχνά επίσης προκαλεί πονοκεφάλους και κόπωση μειώνοντας την ενεργητικότητα και τη δημιουργικότητά μας.

Ο πονοκέφαλος που οφείλεται σε στρες είναι συχνό φαινόμενο και όλοι λίγο πολύ το έχουμε ζήσει. Η ένταση, η διάρκεια αλλά και η συχνότητα εμφάνισής του ποικίλουν.

Χρήσιμες συμβουλές για να αποφύγετε τους πονοκεφάλους που σχετίζονται με το στρες:

  • Κοιμηθείτε καλά.
  • Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας.
  • Αλλάξτε διατροφικές συνήθειες ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή.
  • Κάντε τεχνικές χαλάρωσης

Η  θεραπεία του πονοκεφάλου περιλαμβάνει αναλγητικά/αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως η ιβουπροφαίνη, η οποία είναι σύμφωνα με ιατρικές μελέτες εξαιρετικά αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των κρίσεων και ενδεχομένως ειδική καθημερινή προφυλακτική αγωγή. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει κανείς να ξεχνά πως η λήψη οποιουδήποτε αναλγητικού δεν πρέπει να γίνεται αλόγιστα.

Ο ειδικοί είναι πάντα αυτοί που θα αξιολογήσουν το ιστορικό του κάθε ατόμου και θα δώσουν τις σωστές συμβουλές για τη θεραπεία.

 

Πηγή: health.in.gr

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *