Ο Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων σε άσκηση για την υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων

Ο Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων σε άσκηση για την υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων

7/3/2016                                                                                                                                18.30

 

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Περιφέρειας Ηπείρου για την υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων σε διαθέσιμες εγκαταστάσεις και ανενεργά στρατόπεδα, το μεσημέρι της Κυριακής 7 Μαρτίου 2016, έλαβε χώρα συντονισμένη άσκηση Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η οποία αποτελούνταν από δύο ξεχωριστά μέρη.

Στο πρώτο σκέλος, το οποίο αφορούσε την ανάπτυξη και οργάνωση καταυλισμού, 25μελής ομάδα Διασωστών Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ. έστησαν σκηνές χωρητικότητας έξι ατόμων και ενημερώθηκαν για τα τεχνικά έργα που πρέπει να συνοδεύουν αντίστοιχους χώρους, ώστε οι τελευταίοι να είναι προστατευμένοι από τις καιρικές συνθήκες.

Το δεύτερο σκέλος της άσκησης αφορούσε σε ασκήσεις ετοιμότητας σχετικά με την οργάνωση σταθμού Πρώτων Βοηθειών και την ανεύρεση, διάσωση και διακομιδή πολυτραυματιών στα πλησιέστερα ιατρονοσηλευτικά Κέντρα. Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης εκπαίδευσης αποτελεί πολύτιμο εφόδιο για τους Διασώστες του Ε.Ε.Σ., έργο των οποίων αποτελεί η πραγματοποίηση ανθρωπιστικών και διασωστικών αποστολών.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων κ. Νίκος Γερασιμίδης, καθώς και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Γιώργος Χαβέλας, οι οποίοι και την χαρακτήρισαν άκρως επιτυχημένη.

 

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *