Συνεχίζεται η διανομή φαγητού σε πρόσφυγες και μετανάστες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Συνεχίζεται η διανομή φαγητού σε πρόσφυγες και μετανάστες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

2/3/2016                                                                                                                        20.00

 

Τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, την Τρίτη και την Τετάρτη 1 και 2 Μαρτίου 2016, κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές των Τομέων Σαμαρειτών Διασωστών και Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ., βρέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να υποστηρίξουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που αποβιβάζονται στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού, προερχόμενοι από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, και τις τρεις ημέρες, τα κλιμάκια του Ε.Ε.Σ. διένειμαν συνολικά 3.500 πακέτα ξηράς τροφής, 5.000 μπουκάλια νερού 500 ml, 700 πακέτα με είδη ατομικής υγιεινής και παιδικές πάνες.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, διαμέσου των τριών Τομέων του (Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρειτών Διασωστών) και των πολυάριθμων εθελοντών του, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, την τρέχουσα περίοδο της έξαρσης του μεταναστευτικού φαινομένου, προσφέροντας τις υπηρεσίες του, συχνά υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Παράλληλα, προσπαθεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες προκλήσεις της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης για τους Έλληνες πολίτες μέσα από τις αναπτυγμένες του δομές, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Περιφέρεια.

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016, η παρουσία κλιμακίων με επαγγελματίες και εθελοντές των Τομέων Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην πλατεία Βικτωρίας (Αθήνα), όπου διαμένει προσωρινά μεγάλος αριθμός μεταναστών και προσφύγων.

Η συγκεκριμένη δράση, η οποία περιελάμβανε τη διανομή πρόχειρου φαγητού (500 σάντουιτς και μπουκάλια νερού) σε ισάριθμους ωφελουμένους, έρχεται ως συνέχεια μιας συνολικότερης κινητοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, προκειμένου να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες βασικές ανάγκες των μετακινούμενων πληθυσμών που διέρχονται μαζικά από τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *