Διαγνωστικά και Θεραπευτικά  Πρωτόκολλα στην Καρδιολογία

Διαγνωστικά και Θεραπευτικά Πρωτόκολλα στην Καρδιολογία

24/10/2015                                      14.00

 

«Η εφαρμογή διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων στην Καρδιολογία και η εφαρμογή τους στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση μέσω εφαρμογών που εκπονούνται από την ΗΔΙΚΑ, είναι μια πρόταση που έχει γίνει από μακρού από τους Ιατρικούς συλλόγους και επαγγελματικές και επιστημονικές ενώσεις των Ιατρών ως μέσο περιορισμού της όποιας πιθανής υπερσυνταγογράφησηs και προκλητήs ζήτησης υπηρεσιών και φαρμάκων. Είναι ένα μέτρο που εφαρμόζεται από έτη σε αρκετές χώρες με ικανοποιητικά αποτελέσματα και το μόνο σωστό επιστημονικό μέτρο ελέγχου της συνταγογράφησηs, που τώρα γίνεται μόνο με λογιστικά κριτήρια μέσων όρων, που αδίκως ταλαιπωρούν πολλούς ιατρούς που καλούνται σε απολογία. Ταυτόχρονα οι ανακοινώσειs που βγαίνουν από φορείs τηs πολιτείας και δημοσιεύονται από τα ΜΜΕ σπιλώνουν το Ιατρικό λειτούργημα δημιουργώντας ανασφάλεια στους πολίτες».

Τα παραπάνω επισημαίνει η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδοs (ΕΕΚΕ), προσθέτοντας πως σε συνεργασία με την ομάδα εργασίαs επαγγελματικής πράξης της Ε.Κ.Ε. ,αλλά και τις υπόλοιπες ομάδεs εργασίαs, εκπόνησε συνταγογραφικέs οδηγίες για διαγνωστικέs εξετάσεις από τον Μάιο του 2014. «Οι οδηγίεs αυτέs παραδόθηκαν στο Υπουργείο Υγείαs δια μέσου του ΠΙΣ, μαζί με άλλες άλλων επαγγελματικών ενώσεων της Ομοσπονδίας Κλινικοεργαστηριακών ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), και οι οποίες συμπληρώθηκαν από την ΕΚΕ τον Σεπτέμβριο του 2014, χωρίς όμως να γίνουν αποδεκτές από τους αρμόδιους φορείς ,διότι ενώ βασιζόντουσαν σε αμιγώς επιστημονικά διεθνή δεδομένα δεν έκαναν κατά την άποψη τους την από αυτούς αναμενόμενη οικονομία, όπως παραδέχθηκαν στην συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλήs παραδεχόμενοι εμμέσως πλην σαφώς ότι το ζητούμενο από αυτούs είναι μόνο η οικονομία και όχι και η σωστή υγεία των πολιτών.

Η μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή των θεραπευτικών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων, που έχουν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό σταλεί στους φορείς της Πολιτείας από τις αντίστοιχες επιστημονικές και επαγγελματικές ενώσεις, δείχνει ή αδυναμία εφαρμογής τους από την Πολιτεία ή σκοπιμότητα για την μη εφαρμογή τους ,αφού είναι πιο βολικό να σπιλώνονται οι Ιατροί ως υπερσυνταγογράφοι, παρά να κατηγορείται η Πολιτεία για ανεπάρκεια κάλυψης των υποχρεώσεων της σε πολίτες που επί δεκαετίες έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους και απλά ζητούν ανταπόδοση σε μια δύσκολη στιγμή που δοκιμάζεται η υγεία τους».

 

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.