Νέα δεδομένα για ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή χρόνια ψωρίαση κατά πλάκας

Νέα δεδομένα για ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή χρόνια ψωρίαση κατά πλάκας

18/12/2015                                                                                                  18.00

 

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie ανακοίνωσε πρόσφατα ότι, με απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου, εγκρίνεται το adalimumab για εβδομαδιαία υποδόρια χορήγηση σε ενήλικες ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή χρόνια ψωρίαση κατά πλάκας, οι οποίοι είχαν ανεπαρκή ανταπόκριση στη θεραπεία μετά από 16 εβδομάδες.

«Η έγκριση αυτή είναι σημαντική, καθώς παρέχει στους επαγγελματίες υγείας μεγαλύτερη ευελιξία προκειμένου να καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των ασθενών τους, που πάσχουν από μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση. Για όλους εμάς στην AbbVie, αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της δέσμευσής μας να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες ιατρών και ασθενών», δήλωσε κα. Τίνα Ανταχοπούλου, Medical Director της AbbVie Ελλάδος.

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, ανοσολογικά επαγομένη νόσος, η οποία χαρακτηρίζεται από την ταχεία και ανεξέλεγκτη συσσώρευση κυττάρων του δέρματος, τα οποία σχηματίζουν παχιές πλάκες, καλυμμένες με λέπια. 1-2 Η συνηθέστερη μορφή ψωρίασης, η λεγόμενη ψωρίαση κατά πλάκας, προσβάλλει περίπου το 90% των ασθενών με ψωρίαση και εκδηλώνεται με ερυθρές, επηρμένες περιοχές του δέρματος που καλύπτονται από αργυρόχροα λέπια. Μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε στο σώμα, ωστόσο συνηθέστερα εμφανίζεται στο τριχωτό της κεφαλής, στους αγκώνες, στην οσφυϊκή χώρα, στον ομφαλό και στα γόνατα.2

Η εν λόγω έγκριση βασίζεται στα αποτελέσματα ανοικτής μελέτης συνέχισης σε ενήλικες ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή χρόνια ψωρίαση κατά πλάκας, οι οποίοι συμμετείχαν σε προηγούμενες μελέτες ψωρίασης με adalimumab. Οι επιλέξιμοι ασθενείς είχαν μερική ανταπόκριση (<PASI 50) ή υποτροπίασαν μετά από πλήρη ανταπόκριση είτε κατά τη διάρκεια ή κατόπιν ολοκλήρωσης μίας εκ των ακόλουθων δοκιμών του adalimumab: M02-528, M02-529, M02-538, M03-596, REVEAL και CHAMPION.3

Το adalimumab εγκρίθηκε για πρώτη φορά πριν από 12 έτη και κυκλοφορεί σε περισσότερες από 87 χώρες. Επί του παρόντος, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία περισσότερων από 940.000 ασθενών σε ολόκληρο τον κόσμο4 για 12 διεθνώς εγκεκριμένες ενδείξεις5-6. Το adalimumab είναι ένα από τα εκτενέστερα μελετημένα βιολογικά φάρμακα που διατίθενται στην αγορά.

Θεραπευτικές ενδείξεις του adalimumab στην ΕΕ
Το adalimumab έχει εγκριθεί για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής ενεργού ρευματοειδούς αρθρίτιδας, της σοβαρής ενεργού αγκυλοποιητικής σπονδυλίτιδας, της σοβαρής αξονικής σπονδυλαρθρίτιδας χωρίς ακτινολογικά ευρήματα αγκυλοποιητικής σπονδυλίτιδας, της μέτριας έως σοβαρής κατά πλάκας ψωρίασης, της ενεργού και εξελισσόμενης ψωριασικής αρθρίτιδας, της μέτριας έως σοβαρής ενεργού νόσου του Crohn, της μέτριας έως σοβαρής ενεργού ελκώδους κολίτιδας και της μέτριας έως σοβαρής ενεργού διαπυητικής ιδρωταδενίτιδας (ανάστροφης ακµής).

Το adalimumab έχει λάβει έγκριση, επίσης, σε παιδιατρικούς ασθενείς για τη θεραπεία της ενεργού αρθρίτιδας σχετιζόμενης με ενθεσίτιδα, της σοβαρής χρόνιας ψωρίασης κατά πλάκας, της σοβαρής ενεργού νόσου του Crohn (από 6 ετών) και της ενεργού πολυαρθρικής νεανικής ιδιοπαθούς αρθρίτιδας σε ασθενείς που ανταποκρίθηκαν ανεπαρκώς σε προηγούμενη θεραπεία .

 

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *