17/11/2015                                                                            13.40

 

Το Ουρολογικό Τμήμα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία την εξειδικευμένη λαπαροσκοπική και ρομποτική μέθοδο με το σύστημα «daVinci» για τη θεραπεία της πρόπτωσης γεννητικών οργάνων στις γυναίκες. Μέχρι σήμερα στο Ιατρικό Κέντρο Αθήνων έχουν αντιμετωπιστεί με επιτυχία περισσότερα από 120 περιστατικά – αριθμός που αποτελεί ορόσημο για την ελάχιστα επεμβατική ουρολογία.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά επιτυχημένη τεχνική που συνδυάζει την αποτελεσματικότητα της ανοιχτής επέμβασης με τα οφέλη της ελάχιστα παρεμβατικής μεθόδου. Αποκαθιστά και τα 3 είδη πρόπτωσης (κυστεοκήλη, πρόπτωση μήτρας, ορθοκήλη), επιτυγχάνοντας με απόλυτα συντονισμένες, ακριβείς και σταθερές κινήσεις των ρομποτικών βραχιόνων την τοποθέτηση πολλαπλών ραφών για τη στήριξη του πλέγματος.

Η διαδικασία είναι σύντομη καθώς απαιτούνται μόνο 1- 2 μέρες νοσηλείας, ενώ στα πλεονεκτήματά της συμπεριλαμβάνονται η ελάχιστη απώλεια αίματος, ο περιορισμένος μετεγχειρητικός πόνος, οι ελάχιστες υποτροπές με καλύτερη διαχρονική διατήρηση του αποτελέσματος συγκριτικά με άλλες τεχνικές από τον κόλπο, τα μηδενικά ποσοστά μόλυνσης και απόρριψης πλέγματος καθώς και η διατήρηση μίας καλής και υγιούς σεξουαλικής ζωής.

«Πάνω από το 50% των γυναικών που έχουν τεκνοποιήσει παρουσιάζει κάποιο βαθμό πρόπτωσης. Μάλιστα, περισσότερες από 200.000 επεμβάσεις για πρόπτωση πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση, ενώ η πιθανότητα που διατρέχει μία γυναίκα-μητέρα στη ζωή της να παρουσιάσει πρόπτωση και ακράτεια ανέρχεται στο 11,1%. Η εκτεταμένη εμπειρία της ουρολογικής ομάδας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών τα τελευταία 8 χρόνια την καθιστά από τις πρωτοπόρες στην Ευρώπη, ενώ έχει αναγνωριστεί επίσημα και από την Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία (European Association of Urology)», δήλωσε ο Διευθυντής Τμήματος Eλάχιστα Eπεμβατικής Ουρολογικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, κ. Γιώργος Κυριάκου.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *