Πραγματοποίηση ρομποτικών ριζικών προστατεκτομών σε ασθενείς με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας

Πραγματοποίηση ρομποτικών ριζικών προστατεκτομών σε ασθενείς με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας

25/2/2016                                                                                               14.20

 

Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και από την Ομάδα της Ελάχιστα Επεμβατικής Ουρολογίας με Διευθυντή τον Δρ Κυριάκου Γεώργιο, έχει πραγματοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία σημαντικός αριθμός ρομποτικών ριζικών προστατεκτομών σε ασθενείς με βεβαρημένο ιστορικό, όπως καρδιοπάθειες, σημαντική παχυσαρκία, πνευμονοπάθειες, κλπ.

Έχει αναφερθεί επανειλημμένα πως τέτοιες επεμβάσεις, για να στεφθούν με επιτυχία με τον ασθενή απόλυτα ασφαλή, απαιτούν συντονισμό μιας ομάδας ειδικοτήτων από έμπειρους επιστήμονες καταρτισμένους για τις ιδιαίτερες συνθήκες αυτών των χειρουργείων, όπως καρδιολόγου, πνευμονολόγου και αναισθησιολόγου.

Έχουμε επιτύχει την απόλυτη συνεργασία όλων αυτών των εξειδικευμένων ιατρών της ομάδας μας, ώστε τυχόν καρδιολογικά, αναπνευστικά και μεταβολικά προβλήματα να έχουν ήδη ρυθμιστεί προεγχειρητικά και να ελέγχονται κατά τη διάρκεια νοσηλείας και ανάρρωσης των ασθενών από όλη αυτή την πολυπληθή ομάδα ιατρών.

Αξίζει να αναφερθεί πως τέσσερις περιπτώσεις ασθενών με ιστορικό χειρουργημένου πνεύμονα λόγω καρκίνου είχαν εξαιρετική μετεγχειρητική πορεία, βιώνοντας τα οφέλη της χρήσης του ρομπότ στη χειρουργική θεραπεία καρκίνου του προστάτη και επιπλέον η ανάρρωσή τους ήταν ιδιαίτερα θεαματική, χωρίς ταλαιπωρία πόνου και με ταχύτατη έξοδό τους από το νοσοκομείο.

Η φύση του ελάχιστα επεμβατικού τρόπου της ρομποτικής ριζικής προστατεκτομής και η αρτιότητα της αναισθησιολογικής κατάρτισης συντελούν στην αντιμετώπιση του πιο συχνού καρκίνου στον άνδρα με την μικρότερη ταλαιπωρία και με εξαιρετικά ογκολογικά και λειτουργικά αποτελέσματα.
Γεώργιος Κυριάκου, MD, PhD, FEBU
Διευθυντής Κέντρου Ελάχιστα Επεμβατικής Ουρολογίας, Ιατρικό Αθηνών
Faculty Member, IRCAD/EITS, Medical University of Strasbourg

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *