Σε δύο φάσεις διακρίνεται η παιδική παχυσαρκία

Σε δύο φάσεις διακρίνεται η παιδική παχυσαρκία

4/5/2015                                                              13:15

 

Η παιδική παχυσαρκία διακρίνεται σε δύο φάσεις όπως αποδεικνύουν νέες έρευνες, μια που σχετίζεται με τα μωρά και μια που αφορά τους εφήβους. Oι φάσεις συνδέονται σαφώς μεταξύ τους και επηρεάζονται άμεσα από το οικογενειακό περιβάλλον και τις συνήθειες των γονιών.

Ως παχυσαρκία ορίζεται από τη Διεθνή Εφημερίδα Παχυσαρκίας η κατάσταση του σώματος εκείνη όπου υπάρχει συσσωρευμένο λίπος το οποίο προκαλεί προβλήματα υγείας. Η παχυσαρκία εντοπίζεται όταν στο Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) το ποσοστό λίπους είναι πάνω από 30.  Έρευνες επικεντρώθηκαν σε δεδομένα από τη δεκαετία του 1980 και προχώρησαν σε συλλογή και έλεγχο των τότε δεδομένων αντιπαραβάλλοντάς τα με πρόσφατα όπου περιλαμβάνουν στοιχεία από περισσότερα από 300 παιδιά που πάσχουν από παχυσαρκία. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η παχυσαρκία ιδιαίτερα η παιδική, συνδέεται και επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τους γονείς, άποψη που ενστερνίζεται και η Διεθνής Εφημερίδα Παχυσαρκίας.

Παράλληλα, οι έφηβοι επηρεάζονται όπως είναι γνωστό και από τον περίγυρό τους. Η κοινωνικοποίηση και η προσπάθεια να γίνουν αποδεκτοί από το περιβάλλον τους διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο εάν κάποιο παιδί έχει τάση να γίνει παχύσαρκο.

Το πρόβλημα περιλαμβάνει πολλές πτυχές για κάθε ηλικία και πρέπει να βρεθούν άλλες, νέες λύσεις για να αντιμετωπιστεί. Από το 1980 το ποσοστό της παχυσαρκίας σημείωσε αύξηση από 5 εως 16%. Ο επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής στο πανεπιστήμιο Exeter ισχυρίζεται πως «η παιδική παχυσαρκία είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Για να συμβεί όμως αυτό και να αναπτύξουμε στρατηγικές που θα δώσουν άμεση λύση θα πρέπει πρώτα να καταλάβουμε σε βάθος την αιτία του προβλήματος. Αυτή η μελέτη αποδεικνύει για πρώτη φορά πως η παιδική παχυσαρκία προκαλείται από διάφορους και ποικίλους παράγοντες οι οποίοι με τη σειρά τους εξαρτώνται από την ηλικία του παιδιού».

 

Πηγή:Lifo.gr

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.