Σε έξαρση ο ιός της γρίπης – 18 οι νεκροί

Σε έξαρση ο ιός της γρίπης – 18 οι νεκροί

27/1/2015                 9:00

 

Τους 18 έφτασαν οι νεκροί από τη φετινή επιδημία γρίπης. Τρεις από αυτούς έχασαν τη ζωή τους από το απόγευμα της Παρασκευής έως το πρωί της Δευτέρας, με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη την παρουσία του ιού. Άλλοι 30 ασθενείς νοσηλεύονται με σοβαρές επιπλοκές της γρίπης σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Από τα μέσα Δεκεμβρίου, έχουν συνολικά νοσηλευτεί στην εντατική 60 ασθενείς, ενώ έως τις αρχές Φεβρουαρίου θα κορυφωθεί η επιδημία.

Το στέλεχος του ιού γρίπης που ευθύνεται για το μεγαλύτερο μέρος των κρουσμάτων γρίπης στην Ελλάδα είναι το A(H3Ν2). Τα πρώτα στελέχη Α (Η3Ν2) που απομονώθηκαν στο Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης Νότιας Ελλάδας ελέγχθηκαν για παρουσία μεταλλάξεων στο γονίδιο της αιμοσυγκολλητίνης τους.

Με βάση τα εργαστηριακά δεδομένα, τα στελέχη A (H3N2) που έχουν απομονωθεί από ασθενείς στην Ελλάδα τη φετινή περίοδο παρουσιάζουν γενετικές μεταβολές που υποδεικνύουν αντιγονική παρέκκλιση, δηλαδή τάση των στελεχών να διαφέρουν από το στέλεχος του εμβολίου. Παρόμοια μεταλλαγμένα στελέχη έχουν εντοπιστεί στις ΗΠΑ και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέχρι σήμερα, τα στελέχη ιών γρίπης Α (Η1Ν1) και Β δεν έχουν μεταβολές σε σχέση με τα στελέχη του εμβολίου και έτσι αναμένεται ότι το εμβόλιο θα έχει αποτελεσματικότητα έναντι των ιών αυτών.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *