Σε χαμηλά επίπεδα βρίσκεται η δραστηριότητα της φετινής γρίπης στη χώρα μας

Σε χαμηλά επίπεδα βρίσκεται η δραστηριότητα της φετινής γρίπης στη χώρα μας

 

 

Σε χαμηλά επίπεδα βρίσκεται η δραστηριότητα της φετινής γρίπης στη χώρα μας, αν και δυστυχώς αρκετοί άνθρωποι νοσηλεύονται στην εντατική ακόμα και τώρα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Απριλίου είχαν καταγραφεί συνολικά 237 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 223 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Καταγράφηκαν επίσης συνολικά 105 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, οι 93 εκ των οποίων αφορούσαν ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στην εντατική και οι 12 ασθενείς δίχως νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Από τους ασθενείς που οδηγήθηκαν στην εντατική, οι 16 εξακολουθούν να νοσηλεύονται ενώ η ηλικία των εισαχθέντων στις εντατικές κυμαίνεται από λίγους μήνες έως 94 ετών, με σχεδόν οκτώ στους δέκα να έχουν ηλικία άνω των 50 ετών (80% των θυμάτων).

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι το 85% των ανθρώπων που αρρώστησαν βαριά εξαιτίας της γρίπης ή έχασαν τη ζωή τους, ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρές επιπλοκές στη νόσο.

 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑonline

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *