Στα 110 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου η Ιατρική Σχολή Αθηνών

Στα 110 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου η Ιατρική Σχολή Αθηνών

13/5/2015                                                     09:00

 

Σύμφωνα με την έγκυρη κατάταξη «universityrankings» (“κατάταξη της Σαγκάης” όπως είναι πιο γνωστή) η οποία δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πεδίο «Clinical Medicine and Pharmacy» κατατάσσεται στη θέση 110, πάνω από πολλά γνωστά Παν/μια της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Είναι μάλιστα εντυπωσιακό ότι κατάφερε να ανέλθει περίπου 50 θέσεις στην ίδια κατάταξη σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Φαίνεται ότι σε μία χώρα η οποία οικονομικά καταρρέει υπάρχει ένα πεδίο στο οποίο περήφανα στέκεται, απέναντι σε πολύ γνωστά Παν/μια της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Το επίτευγμα αυτό είναι μάλιστα πρωτοφανές στα διεθνή δεδομένα καθώς η κρατική επιχορήγηση των Πανεπιστημίων έχει μειωθεί κατά περίπου 80% τα τελευταία 5 χρόνια, με αποτέλεσμα τα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα να λειτουργούν με προυπολογισμό  αντίστοιχο του 10% του μέσου όρου των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων.

Η κρατική επιχορήγηση του Πανεπιστημίου Αθήνας είναι πολύ μικρότερη από οποιοδήποτε προυπολογισμό Ευρωπαϊκού ή Αμερικανικού Πανεπιστημίου. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους Έλληνες Καθηγητές, ερευνητές και φοιτητές οι οποίοι υπό αντίξοες συνθήκες καταφέρνουν να ανεβάζουν τη Χώρα μας σε ένα αδιανόητα υψηλό ακαδημαϊκό διεθνές επίπεδο.

 

Πηγή: Huffington Post Greece

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *