ΠΟΥ: Στο μισό μειώθηκαν οι θάνατοι από ελονοσία

ΠΟΥ: Στο μισό μειώθηκαν οι θάνατοι από ελονοσία

19/12/2014            11:00

 

Σημαντική μείωση καταγράφηκε τα τελευταία 13 χρόνια στα ποσοστά των θανάτων εξαιτίας της ελονοσίας, σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο Οργανισμός, σε μια έκθεση με τίτλο «World Malaria Report 2014», ο ρυθμός θνησιμότητας εξαιτίας της ασθένειας αυτής μειώθηκε κατά 47% παγκοσμίως από το 2000, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνθηκαν έπεσε από 173 εκατομμύρια το 2000 σε 128 εκατομμύρια το 2013.

«Έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία και οι άμυνές μας λειτουργούν» ανέφερε η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ, Δρ. Μάργκαρετ Τσαν και συνέχισε: «Όμως πρέπει να κάνουμε διαθέσιμα αυτά τα εργαλεία σε πολύ περισσότερους ανθρώπους, αν θέλουμε τα οφέλη αυτά να είναι βιώσιμα».

Η έκθεση του παγκόσμιου οργανισμού υγείας, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Time, απέδωσε την πρόοδο που έχει γίνει σε σχέση με την καταπολέμηση της ελονοσίας στην αυξημένη πρόσβαση σε εμποτισμένες με εντομοκτόνα κουνουπιέρες και στη βελτιωμένη διάγνωση και θεραπεία, αλλά παραδέχεται ότι πρέπει ακόμη να γίνει πολλή δουλειά.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *