Στους 20 οι νεκροί από τη γρίπη

Στους 20 οι νεκροί από τη γρίπη

28/1/2015                   9:00

 

Στους  20 ανήλθαν οι νεκροί από τις επιπλοκές της γρίπης, ενώ μπήκαμε στο πιο δύσκολο δεκαπενθήμερο της περιόδου για τη νόσο. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι βρισκόμαστε στη φάση κορύφωσης της επιδημίας, η οποία θα φτάσει στο απόγειό της περί τα μέσα Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, 30 άνθρωποι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, εξαιτίας σοβαρών επιπλοκών. Από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, έχουν νοσηλευτεί συνολικά στην εντατική 64 ασθενείς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη παρουσία του ιού.

Συνεχής αύξηση καταγράφεται στον αριθμό των ασθενών, οι οποίοι επισκέπτονται καθημερινά τον γιατρό με συμπτώματα “γριπώδους συνδρομής”. Από την πλευρά τους, οι γιατροί έχουν λάβει οδηγία να χορηγούν άμεσα αντι – ιϊκή αγωγή, χωρίς να περιμένουν εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης.

Από τα “ύποπτα” δείγματα βιολογικού υλικού που στέλνουν στα εργαστήρια για ανάλυση, σχεδόν τα μισά (45,2%) βγαίνουν θετικά για γρίπη. Στο 84,5% των θετικών δειγμάτων ανιχνεύεται ιός τύπου Α. Το 91,7% των συγκεκριμένων δειγμάτων φέρουν τον ιό Α (Η3Ν2), ο οποίος έχει υποστεί φέτος αντιγονική μεταβολή (μετάλλαξη) και δεν καλύπτεται πλήρως από το εμβόλιο της περιόδου.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *