Στους 28 οι νεκροί από τη γρίπη

Στους 28 οι νεκροί από τη γρίπη

3/2/2015                         10:40

 

Αυξάνονται συνεχώς τα θύματα της εποχικής γρίπης. Έως το μεσημέρι της Δευτέρας, οι νεκροί ανέρχονταν στους 28, ενώ 41 άνθρωποι νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας με επιπλοκές της γρίπης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από την αρχή της περιόδου, 87 ασθενείς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη είχαν νοσηλευτεί στην εντατική.

Η γρίπη μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και σοβαρή νόσηση και μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο.  Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι την ξεπερνούν χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές. Τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές, όπως παρόξυνση χρόνιας βρογχίτιδας, επιδείνωση καρδιακής ανεπάρκειας ή διαβήτη. Τα παιδιά ενδέχεται να παρουσιάσουν ιγμορίτιδα ή ωτίτιδα.

Μία από τις επιπλοκές της γρίπης είναι η πνευμονία, η οποία προκαλείται από τον ίδιο τον ιό της γρίπης ή από μικρόβια, όπως ο πνευμονιόκοκκος. Στην πρώτη περίπτωση, μιλάμε για ιογενή πνευμονία. Στη δεύτερη, πρόκειται για βακτηριακή επιμόλυνση του αναπνευστικού, με μικρόβια όπως ο πνευμονιόκοκκος και ο σταφυλόκοκκος, τα οποία προκαλούν τη λεγόμενη δευτεροπαθή πνευμονία. Σε περίπτωση που αρρωστήσετε, ενημερώστε αμέσως τον γιατρό σας.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *