“Στροφή” των εστιατορίων στην υγεία

“Στροφή” των εστιατορίων στην υγεία

9/1/2015             9:00

 

Τα τελευταία χρόνια η τάση έχει αρχίσει να ξεφέυγει λίγο από το junk food και τα πολλά λιπαρά και τα εστιατόρια δείχνουν να στρέφονται περισσότερο προς την υγιεινή διατροφή.

Οι μόδες αλλάζουν κι από εκεί που τα “α λα κρεμ”, οι πίτσες και τα πιάτα που «κολυμπούσαν» στα λιπαρά έκαναν θραύση, πλέον μοιάζουν να παίρνουν δευτερεύοντα ρόλο στο μενού των εστιατορίων.

Η μεγαλύτερη τάση του 2014 φαίνεται πως ήταν η στροφή προς την υγιεινή διατροφή, με επιλογές καλύτερων υλικών, περισσότερες ευφάνταστες σαλάτες και λιγότερα λιπαρά στο τραπέζι, μιας και ο κόσμος δείχνει να στρέφεται ούτως ή άλλως προς αυτό το μοντέλο διατροφής περισσότερο τώρα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Γι’ αυτό και η παραδοσιακή ασιατική κουζίνα είναι στα πάνω της, με την έμφαση που δίνει στα φρούτα, τα λαχανικά και την ολική άλεση, ενώ περισσότεροι από τους μισούς σεφ που έλαβαν μέρος στη σφυγμομέτρηση του National Restaurant Association’s What’s Hot 2014 Culinary Forecast δήλωσαν ότι κάνουν προσπάθεια να προσαρμόσουν τα πιάτα τους και τις συνταγές τους σε πιο υγιεινά πρότυπα.

Μέσα σε όλη αυτή την τάση, οι σος και τα ντιπ δημιουργούνται πολλές φορές με βάση λαχανικά όπως αγκινάρες, μελιτζάνες και σπανάκι, ενώ το αντιοξειδωτικό ρόδι φαίνεται να πρωταγωνιστεί σε πολλά πιάτα και κυρίως σαλάτες.

Τα βρώσιμα φύκια έχουν επίσης την τιμητική τους, ενώ σε κάθε ευκαιρία τα φρούτα δείχνουν να «τρυπώνουν» σε κυρίως πιάτα με κρέας κι απ’ ό,τι φαίνεται ήρθε επιτέλους η ώρα να «ξεκολλήσουμε» από τις τηγανητές πατάτες και τις μαγιονέζες και να μην στέλνουμε τη χοληστερίνη μας στο κόκκινο όποτε τρώμε έξω.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.