Στυτική δυσλειτουργία: Μπορεί να φταίει η …πεθερά

Στυτική δυσλειτουργία: Μπορεί να φταίει η …πεθερά

13/1/2015                  13:40

 

Τα προβλήματα στύσης ενός άντρα μπορεί να σχετίζονται με το πόσο καλή σχέση είχε όταν ήταν μικρός με την μητέρα του, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Sexual Medicine», έδειξε ακόμα πως τα προβλήματα στο κρεβάτι είναι πιθανότερα και στους άντρες που αργούν να ερωτευτούν.

Στη μελέτη συμμετείχαν 960 άνδρες, ηλικίας 15 έως 88 ετών, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τη σεξουαλική ζωή τους και τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη διάρκεια του σεξ. Ρωτήθηκαν επίσης για τη σχέση που είχαν με τη μητέρα τους και την ηλικία που είχαν όταν ερωτεύθηκαν για πρώτη φορά.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Charles, στην Πράγα, που πραγματοποίησαν τη μελέτη ήθελαν να εξακριβώσουν εάν αυτά μπορεί να σχετίζονται με τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας και πρόωρης εκσπερμάτισης, που αποτελούν συνηθισμένα προβλήματα στους άντρες.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η ποιότητα της σχέσης με τη μητέρα είναι αλληλένδετη με την ηλικία του πρώτου έρωτα, ενώ αυτά τα δύο με τη σειρά τους φαίνεται να επηρεάζουν τον κίνδυνο εμφάνισης σεξουαλικών προβλημάτων αργότερα στη ζωή.

Στην πραγματικότητα, οι άντρες που είχαν ερωτευτεί για πρώτη φορά νωρίς στη ζωή τους είχαν καλύτερη βαθμολογία σε ειδικά ερωτηματολόγια στυτικής λειτουργίας σε σύγκριση με όσους είχαν αργήσει να ερωτευθούν. Οι ίδιοι άντρες είχαν και αυξημένες πιθανότητες να αναφέρουν πως είχαν καλή σχέση με τη μητέρα τους.

Όσοι, όμως, ανέφεραν πως είχαν κακή σχέση με τη μητέρα τους, όχι μόνο άργησαν να ερωτευτούν για πρώτη φορά, αλλά είχαν και αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν πρόωρη εκσπερμάτιση ή/και στυτική δυσλειτουργία.

Όσον αφορά τους άντρες οι οποίοι ουδέποτε είχαν ερωτευθεί, αυτοί είχαν τις περισσότερες πιθανότητες απ’ όλους να αντιμετωπίζουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας και να παρουσιάζουν πρόωρη εκσπερμάτωση (ως πρόωρη θεωρείται η εκσπερμάτιση που συμβαίνει μέσα σε λιγότερο ένα λεπτό από την είσδυση του πέους στον κόλπο).

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι συσχετίσεις αυτές, οι οποίες παρατηρήθηκαν μόνο στους ετεροφυλόφιλους εθελοντές, θα μπορούσαν να οφείλονται σε ενδοψυχικές συγκρούσεις, που «στιγματίζουν» τους άντρες όταν είναι μικροί και τους ακολουθούν με το πέρασμα του χρόνου, προκαλώντας τους τελικά σωματικά συμπτώματα.

Ωστόσο σπεύδουν να διευκρινίσουν πως τα ευρήματά τους δεν είναι οριστικά, ούτε αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι τραυματικές οικογενειακές σχέσεις της παιδικής ηλικίας μπορεί να επηρεάσουν την σεξουαλική λειτουργικότητα.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *