Συμβουλές για περιορισμό των συμπτωμάτων της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας

Συμβουλές για περιορισμό των συμπτωμάτων της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας

17/5/2015                                                         10:15

 

Για συμπτώματα όπως μάτια που δακρύζουν, κοκκινίζουν, τσούζουν ή έχουν φαγούρα μπορεί να ευθύνεται μια αλλεργική επιπεφυκίτιδα που προκαλείται από αλλεργικούς παράγοντες όπως γύρη, σκόνη, καπνός, επισημαίνει ο καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Αναστάσιος Κανελλόπουλος. Αιτία μπορεί να είναι και φλεγμονές του ματιού που οφείλονται σε επιμόλυνση από μικρόβια, ωστόσο ανάλογα με την αιτία των συμπτωμάτων απαιτείται ειδική αντιμετώπιση η οποία ορίζεται από τον οφθαλμίατρο.

Τα ερεθισμένα μάτια αποτελούν συχνή ενόχληση ιδιαίτερα την περίοδο της άνοιξης. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι για να περιρίσετε την ένταση αυτολυ του συμπτώματος.

•Προμηθευτείτε από το φαρμακείο σταγόνες τεχνητών δακρύων, που μπορείτε να χρησιμοποιείται ιδανικά κρύα (από ψυγείο) -μαζί με κρύες κομπρέσες εάν πρόκειται για αλλεργία – αρκετά συχνά μέσα στην ημέρα προκειμένου να ανακουφίσετε τα ερεθισμένα σας μάτια.
•Εφαρμόστε στα μάτια αρκετά συχνά μέσα στη μέρα κομπρέσες με ζεστό νερό. Αποφύγετε τις κομπρέσες με χαμομήλι ή άλλα βότανα εαν έχετε αλλεργία σε αυτά, γιατί πιθανόν να επιδεινώσουν τα συμπτώματα μιας αλλεργίας.
Αποφύγετε τη χρήση καλλυντικών στην περιοχή των ματιών γιατί μπορεί να επιδεινωθεί το πρόβλημα.
•Αν τα μάτια σας γενικά ερεθίζονται εύκολα προτιμήστε να χρησιμοποιείται για την περιοχή των ματιών υποαλλεργικά καλλυντικά προϊόντα.
•Φοράτε γυαλιά ηλίου όταν κυκλοφορείται έξω και ιδιαίτερα όταν φυσάει. Για τις απογευματινές μπορείτε να επιλέξτε γυαλιά με ελαφριά φωτοσκίαση.
•Έχετε τα παράθυρά κλειστά όταν κυκλοφορείτε ή ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο. Αν είστε αλλεργικοί στη γύρη αποφύγετε τους περιπάτους σε δάση ή κήπους ιδιαίτερα την άνοιξη.
Μην τρίβετε τα μάτια σας με τα χέρια ή χαρτομάντιλα ενώ θα πρέπει να φροντίζετε να τα πλένετε συχνά ιδιαίτερα αν στο σπίτι υπάρχει κατοικίδιο ζωάκι.
Αποφύγετε την παραμονή σε κλειστούς χώρους με καπνό. Αν είστε καπνιστές μεταφέρετε την συνήθειά να καπνίζετε εκτός των εσωτερικών πυλών.
•Αν φοράτε φακούς επαφής καλύτερα να αποφύγετε την εφαρμογή τους μέχρι να περιοριστεί το πρόβλημα ενώ πιθανόν να χρειαστεί να τους αντικαταστήσετε.
•Κάντε διαλείμματα αν εργάζεστε μπροστά σε υπολογιστή φροντίζοντας να στρέφετε το βλέμμα σας για λίγο αλλού.
•Επισκεφτείτε τον οφθαλμίατρο αν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν ή χειροτερεύουν δηλαδή έχετε δακρύρροια, πρήξιμο, κοκκίνισμα ή πόνο στο μάτι ή ενοχλήσεις στην όραση
•Ακολουθείστε πιστά την αγωγή που σας δίνει ο οφθαλμίατρος χωρίς να τη διακόπτετε στη μέση επειδή τα συμπτώματα υποχώρησαν.
•Μην χρησιμοποιείται κολλύρια που είχατε ανοίξει ή χρησιμοποιήσει παλιότερα.

 

Πηγή: ΠρωτόΘέμα.gr

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.