Συμβουλές υγείας και καλής προετοιμασίας πριν από τη γυμναστική

Συμβουλές υγείας και καλής προετοιμασίας πριν από τη γυμναστική

28/4/2015                                                                                   13:39

Συμβουλές υγείας και καλής προετοιμασίας πριν από τη γυμναστική:

Γεμίστε το μπουκάλι σας με νερό από τη βρύση του σπιτιού και όχι από τον ψύκτη του γυμναστηρίου. Έρευνα όπως αυτή, αποδεικνύουν πως στους συγκεκριμένους ψύκτες, παραμονεύουν περισσότερα μικρόβια και από αυτά που καραδοκούν στις δημόσιες τουαλέτες.
Εφαρμογές όπως το RunKeeper, το MyFitnessPal και το Nike+ που κάνουν την άσκηση εκτός γυμναστηρίου ευχάριστη, αποδοτική και πολύ πιο οικονομική. Το καλό με αυτές τις εφαρμογές είναι ότι μας κάνουν να νιώθουμε λες και πράγματι κάποιος παρατηρεί την πρόοδό μας ενώ στην ουσία γυμναζόμαστε μόνοι.
Χρησιμοποιήστε τους λεγόμενους κυλίνδρους ισορροπίας στα σημεία του σώματος όπου νιώθετε το μεγαλύτερο σφίξιμο, συμπεριλαμβανομένου και των γοφών και της πλάτης. Η τεχνική αυτή καλείται ρολάρισμα και είναι απαραίτητη για τη χαλάρωση και την ευελιξία των μυών σύμφωνα με την personal trainer Τζέσικα Μάθιους, τόσο πριν όσο και μετά τη γυμναστική.
Αντί για τις παραδοσιακές κινήσεις που γίνονται στο ζέσταμα όπως για παράδεισμα το τέντωμα των μυών, η Μάθιους, προτείνει πιο δυναμικές ασκήσεις, που μοιάζουν στο είδος της γυμναστικής που θα ακολουθήσει . Έτσι και θα αυξηθεί η θερμοκρασία του σώματος και θα προετοιμαστούν οι μυς για τις ασκήσεις που έπονται. Η γυμναστική δηλαδή θα μοιάζει ευκολότερη και πολύ πιο αποδοτική.
Μην ψάχνετε για το επόμενο τραγούδι που θα ακούσετε ενώ πχ. τρέχετε στο διάδρομο  γιατί έτσι και θα χάσετε το ρυθμό σας και δεν θα είστε συγκεντρωμένες στην άσκηση, με τον κίνδυνο να την κάνετε λάθος. Αντί αυτού, προετοιμάστε το playlist που θέλετε να ακούσετε, από το σπίτι, πριν ξεκινήσετε τη γυμναστική.
Πηγή: Vita.gr
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *