Συνάντηση εκπροσώπων ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας με τον ΕΟΠΥΥ

Συνάντηση εκπροσώπων ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας με τον ΕΟΠΥΥ

14/5/2015                                                                              19:00

Σημαντικά θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους με Σκλήρυνση κατά Πλάκας αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ) και υπηρεσιακούς παράγοντες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Πρωταρχικό θέμα που ετέθη ήταν η συμμετοχή των ΑμΣΚΠ σε όλα τα άλλα φάρμακα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση ποικίλων συμπτωμάτων που προκαλεί η νόσος με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Η συμμετοχή σε αυτά δεν είναι μηδενική και το κόστος είναι μεγάλο, όπως είπαν, εξηγώντας ότι «σήμερα οι πάσχοντες αποζημιώνονται από τους ασφαλιστικούς Οργανισμούς τους, καταβάλλοντας συμμετοχή μέχρι και 45%, έναντι μηδενικής που ίσχυε στο παρελθόν, και η διαφορά πληρώνεται από τους ασθενείς», και ζήτησαν μηδενική συμμετοχή σε όλα τα φάρμακα. 

Όσον αφορά σε μαγνητικές τομογραφίες και παρακλινικές εξετάσεις, η συμμετοχή είναι μηδέν μόνο αν πραγματοποιηθούν σε κρατικό νοσοκομείο, ωστόσο, όπως είπαν, η αναμονή είναι μεγάλη, μέχρι και ενός εξαμήνου. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΑμΣΚΠ αιτήθηκαν τουλάχιστον οι ήδη διαγνωσθέντες να απαλλάσσονται από το ποσοστό συμμετοχής. Έθεσαν επίσης το ζήτημα της χορήγησης συνεδρίων αποκατάστασης, ζητώντας να μην περιορίζονται στα δύο χρόνια, αλλά ο ασθενής θα πρέπει τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα και εφόρου ζωής να κάνει φυσιοθεραπείες.

Πηγή: Newsbeast.gr

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *