Τα αντιβιοτικά κατά την κύηση ενδέχεται να βλάψουν το έμβρυο

Τα αντιβιοτικά κατά την κύηση ενδέχεται να βλάψουν το έμβρυο

25/5/2015                                                           14:25

 
Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο PLOS ONE, επιστημονική ομάδα του Νοσοκομείου Great Ormond Street και του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, μελέτησαν την υγεία 200.000 παιδιών που είχαν γεννηθεί στη Μ. Βρετανία και παρατήρησαν ότι τα παιδιά που είχαν εκτεθεί σε αντιβιοτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν κινδύνευαν να εκδηλώσουν ούτε επιληψία, ούτε εγκεφαλική παράλυση, συγκριτικά με την έκθεση στην πενικιλίνη.

Είναι γεγονός ότι το ένα τρίτο των γυναικών είχε πάρει πενικιλίνη κατά τη διάρκεια της κύησης καθώς επίσης και ένα 7% των γυναικών είχε πάρει μακρολίδες (συνταγογραφούμενο αντιβιοτικό) για την αντιμετώπιση λοιμώξεων του ουροποιητικού ή των πνευμόνων. Ωστόσο, για κάθε μια στις 150 εγκύους που πήρε μακρολίδη αντί για πενικιλίνη, οι ερευνητές κατέγραψαν ένα περισσότερο παιδί που γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση ή επιληψία.

Η επικεφαλής ερευνήτρια, καθηγήτρια Ρουθ Γκιλμπερτ συστήνει στις εγκύους να συμβουλεύονται τον θεράποντα ιατρό τους για τη χρήση των αντιβιοτικών, καθώς κάθε λοίμωξη μπορεί να αποβεί μοιραία για την υγεία του κυήματος και έτσι προτείνει με αφορμή την παρούσα μελέτη αλλά και προηγούμενες που έχουν εντοπίσει τον συγκεκριμένο συσχετισμό, να επανεξεταστεί ο ρόλος των αντιβιοτικών στην κύηση.

 

Πηγή: Health.in.gr

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *