Τα διατροφικά οφέλη του σκόρδου

Τα διατροφικά οφέλη του σκόρδου

25/3/2015                                                               13:14

 

Την 25η Μαρτίου το έθιμο προστάζει μπακαλιάρο, σκορδαλιά και οι λάτρεις του σκόρδου μπορούν να το απολαύσουν χωρίς ενοχές. Μπορεί να είναι μόνο γνωστό για την έντονη γεύση του, που δεν είναι αγαπητή σε όλους, αλλά το σκόρδο έχει στην πραγματικότητα μεγάλη θρεπτική αξία και πολλά διατροφικά οφέλη.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Κατά τη διάρκεια των παγκοσμίων πολέμων, οι νοσοκόμες χρησιμοποιούσαν το σκόρδο για να αντιμετωπίσουν τη γάγγραινα. Πλέον, η γάγγραινα μπορεί να μην αποτελεί πρόβλημα αλλά το σκόρδο βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού, κρατώντας μακριά τον ιό της γρίπης και τα κρυολογήματα.

Βοηθά την υγεία της καρδιάς
Έρευνες έχουν δείξει ότι το σκόρδο μπορεί να ωφελήσει την καρδιά με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Αρχικά «ρίχνει» την πίεση, τη χοληστερίνη και προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις.

Καταπολεμά τις φλεγμονές
Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι πάσχουν από ένα αυτοάνοσο νόσημα μπορούν να ωφεληθούν βάζοντας το σκόρδο στη διατροφή τους. Επιπλέον, εάν το σκόρδο τριφτεί πάνω στην επιφάνεια που έχει φλεγμονή, όπως για παράδειγμα ψωρίαση, μπορεί να τη μειώσει.

Καταπολεμά την τροφική δηλητηρίαση
Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι τα συστατικά που έχει το σκόρδο μπορούν να σκοτώσουν τα βακτήρια που βρίσκονται στον ανθρώπινο οργανισμό και μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση ή σαλμονέλα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το σκόρδο μπορεί να αντικαταστήσει την υγιεινή που πρέπει να διατηρείται στην κουζίνα και τη μαγειρική.

 

Πηγή: The Huffington Post Greece

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.