Τα οφέλη της λελογισμένης κατανάλωσης αλκοόλ δεν αφορούν όλους το ίδιο

Τα οφέλη της λελογισμένης κατανάλωσης αλκοόλ δεν αφορούν όλους το ίδιο

15/03/2015                                                                 17:05

 

Πολλές φορές έχουμε ακούσει για το ένα ποτηράκι κρασί που μπορεί να κάνει καλό στη υγεία μας.

Αν και από τη μία οι επιστήμονες τείνουν να συμφωνήσουν ότι η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο κάνει καλό στην υγεία, ιδίως την καρδιαγγειακή, από τη άλλη, μια νέα βρετανοαυστραλιανή επιδημιολογική έρευνα, με συμμετοχή μάλιστα ενός Έλληνα επιστήμονα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτά τα οφέλη δεν αφορούν εξίσου όλους, αλλά κατά βάση ορισμένες μόνο ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού.

Η μεγαλύτερη προστατευτική δράση της λελογισμένης κατανάλωσης αλκοόλ διαπιστώθηκε κυρίως σε γυναίκες άνω των 65 ετών, καθώς και σε μικρότερο βαθμό άνδρες 50 έως 64 ετών, εφόσον δεν ξεπερνούν τα συνιστώμενα όρια κατανάλωσης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *