Τα πιο εθιστικά τρόφιμα

Τα πιο εθιστικά τρόφιμα

7/6/2015                                                                       09:00

 

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Εθνικό Ινστιτούτο Εθισμού σε ουσίες, ορισμένα φαγητά μπορούν να πάρουν τον έλεγχο του σημείου του εγκεφάλου που σχετίζεται με την ανταμοιβή ενισχύοντας την επιθυμία μας να τα καταναλώσουμε και είναι κυρίως τροφές που περιέχουν πολλά λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι.

Σε έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, ρώτησαν τους συμμετέχοντες να βαθμολογήσουν τις διατροφικές τους συνήθειες, βάζοντας βαθμολογία από το 1 έως 7 στα τρόφιμα που καταναλώνουν, ανάλογα με το πόσο μπορούν να τους αντισταθούν (το 1 αντιπροσώπευε το πιο εύκολο και το 7 το πιο δύσκολο) και έτσι από τις απαντήσεις προέκυψαν τα 9 πιο εθιστικά τρόφιμα.

Πίτσα
Ένα κομμάτι περιέχει περίπου 300 θερμίδες και μέχρι 20 γραμμάρια λιπαρά.

Σοκολάτα

Έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο Ντρέξελ, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι βίωναν ευχαρίστηση και ανάγκη για σοκολάτα, αντίστοιχη με αυτή που βιώνουν όσοι παίρνουν ναρκωτικά.

Τσιπς
Έρευνα που έγινε σε ποντίκια και τους έθετε το δίλημμα τσιπς ή κανονικού φαγητού έδειξε ότι οι ποντικοί προτιμούσαν τα τσιπς και περισσότερο λόγω ευχαρίστησης και όχι επειδή πεινούσαν.

Μπισκότα
Έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ διαπίστωσε ότι μπισκότα γνωστής εταιρείας ήταν το ίδιο εθιστικά με την κοκαΐνη, για τα ποντίκια.

Παγωτό

Το γάλα, και μάλιστα το πλήρες γάλα και η κρέμα γάλακτος που χρησιμοποιούνται για να φτιαχτεί το παγωτό, είναι γεμάτα λιπαρά.

Τηγανιτές πατάτες
Αν και γίνονται ακόμα έρευνες, οι διατροφολόγοι συνιστούν τη μείωση της κατανάλωσης των τηγανιτών τροφίμων.

Μπέργκερ

Ένα μπέργκερ με τυρί, ειδικά αυτά που πουλάνε στις μεγάλες αλυσίδες, είναι γεμάτα από λιπαρά και νάτριο.

Αναψυκτικά
Τα αναψυκτικά έχουν συνδεθεί με την παχυσαρκία, την αυξημένη πίεση και την εμφάνιση καρκίνου.

Κέικ

Με σοκολάτα, με πορτοκάλι ή βανίλια, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι κέικ, ακόμα κι αν όλοι συμφωνούν ότι τα συστατικά που περιέχει δεν είναι και τόσο καλά για τον οργανισμό, δεδομένου ότι περιέχει κυρίως ζάχαρη και λιπαρά.

«Σπάστε» τον εθισμό

Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας να σκεφτείτε το φαγητό και να βρείτε πιο υγιεινές επιλογές τροφών για να αντικαταστήσετε τις παραπάνω εθιστικές τροφές.

 

Πηγή: The Huffington Post Greece

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.