Τα πολλαπλά οφέλη της γιόγκα

Τα πολλαπλά οφέλη της γιόγκα

18/12/2014            13:15

 

Οι ήπιες και χαλαρές ασκήσεις της γιόγκα είναι εξίσου καλές για την καρδιά, όσο η ποδηλασία, σύμφωνα με την επισκόπηση μερικών ερευνών, οι οποίες εξέτασαν την επίδραση της αρχαίας αυτής ανατολικής τέχνης στην υγεία.

Η γιόγκα βοηθά στην απώλεια βάρους, μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης και ρίχνει την αρτηριακή πίεση. Για την ακρίβεια, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, οι βελτιώσεις και τα οφέλη που προσφέρει η γιόγκα παρατηρούνται σε άτομα που ασχολούνται με συμβατικές ασκήσεις, όπως το ποδήλατο και το ζωηρό περπάτημα. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις τα οφέλη που παρείχε ήταν καλύτερα από συνταγογραφούμενα χάπια. Επιπλέον, οι τακτικές συνεδρίες γιόγκα μπορεί να βοηθήσουν και στη διακοπή του καπνίσματος.

Οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι για ποιο λόγο η γιόγκα φαίνεται να είναι τόσο αποτελεσματική, αλλά πιστεύουν ότι έχει να κάνει με το συνδυασμό άσκησης και ανακούφισης του στρες.

Την ανάλυση διεξήγαγαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο Erasmus της Ολλανδίας και το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ στις ΗΠΑ.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *