Τα συμπτώματα της νευρικής ανορεξίας

Τα συμπτώματα της νευρικής ανορεξίας

8/4/2015                                                              12:00
Η μορφή και η σοβαρότητα της νευρικής ανορεξίας διαφέρει από περίπτωση και περίπτωση. Συνήθως, τα άτοµα µε νευρική ανορεξία νιώθουν πείνα αλλά τελικά καταναλώνουν πολύ µικρές ποσότητες φαγητού. Η µέση ηµερήσια πρόσληψη θερµίδων για άτοµα µε ανορεξία είναι 600 με 800 θερµίδες – υπάρχουν βέβαια και πολύ πιο ακραίες περιπτώσεις. Ουσιαστικά, πρόκειται για µια πολύ σοβαρή ψυχική ασθένεια στην οποία μάλιστα παρατηρείται και το υψηλότερο ποσοστό θνησιµότητας. Η ταχεία αντιμετώπισή της είναι απαραίτητη, για να προληφθούν σοβαρότερες επιπλοκές.
Να μερικά από τα συμπτώματα:

1.Σημαντική απώλεια βάρους, υπερβολική άσκηση και ενασχόληση με τις θερμίδες των τροφών που προσλαμβάνονται.

2. Αμηνόρροια (διακοπή περιόδου), αδύναμο ανοσοποιητικό διαταραχές στον ύπνο, υποθερμία και ρίγος ακόμη κι αν ο καιρός είναι ζεστός.

3. Εµµονή µε τις θερµίδες και την ποσότητα των λιπαρών στα τρόφιµα.

4. Χάνετε το αίσθημα της πείνας ή εκπαιδεύεστε να το αγνοείτε.

5. Δημιουργείτε τη δική σας μέθοδο ως προς την ποσότητα και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να καταναλώνετε τις τροφές.

6. Απασχόληση µε την τροφή, τις συνταγές και την µαγειρική. Μπορεί να µαγειρεύετε πολύπλοκα φαγητά για άλλους αλλά να µην τα καταναλώνετε οι ίδιες.

7. Νιώθετε φόβο και άγχος για την απόκτηση βάρους.

8. Κόβετε το φαγητό σε µικρά κοµµάτια, αρνείστε να φάτε µπροστά σε άλλους, κρύβετε ή πετάτε φαγητό.

9. Χρησιμοποιείτε καθαρτικά, διαιτητικά χάπια, εµετικά, διουρητικά ή προκαλείτε στον εαυτό σας εμετό, μετά από κάθε γεύμα λόγω ενοχών.

10. Κάνετε συχνή και υπερβολικά επίπονη άσκηση.

11. Υπόταση, ατονία, αρρυθμία, ταχυκαρδία, υπερκόπωση, οστεοπόρωση, αλλά και γαστρεντερολογικά και αναπαραγωγικά προβλήματα.

12. Κοινωνική απομόνωση, κακοκεφιά ή και κατάθλιψη, αποφυγή κάθε κοινωνικής δραστηριότητας που μπορεί να συσχετίζεται με το φαγητό.

13. Μειωμένη σεξουαλικότητα – η μοναδική σας ευχαρίστηση προκύπτει από την απώλεια κιλών. Κάνετε ισχυρή αυτοκριτική, και έχετε τεταμένα νεύρα.

Πηγή: MarieClaire.gr

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *