Τα βλαστικά κύτταρα αναγεννούν και τα νύχια

Τα βλαστικά κύτταρα αναγεννούν και τα νύχια

19/1/2015               10:00

 

Ερευνητές ανακάλυψαν τα βλαστικά κύτταρα που επιτρέπουν στα νύχια μας να αναγεννώνται αφού τα χάσουμε.

Χρησιμοποιώντας κύτταρα από νύχια ποντικών, ερευνητές του University of Southern California εντόπισαν βλαστικά κύτταρα που μπορούν να πραγματοποιήσουν 2 ρόλους. Σε φυσιολογικές συνθήκες, τα βλαστικά κύτταρα βοηθούν στην ανάπτυξη των νυχιών και του κοντινού δέρματος. Ωστόσον αν ένα νύχι καταστραφεί τα βλαστικά κύτταρα εστιάζουν αποκλειστικά στην επανόρθωση του νυχιού, σύμφωνα με την έρευνα.

Ο ερευνητής Krzysztof Kobielak δήλωσε ότι πρόκειται για συναρπαστική ανακάλυψη, καθώς τα διπλά χαρακτηριστικά των βλαστικών κυττάρων των νυχιών για την αναγέννηση των νυχιών και του δέρματος κάτω από ορισμένες σωματικές συνθήκες είναι αρκετά μοναδικά και διαφορετικά από άλλα βλαστικά κύτταρα δέρματος.

Οι ερευνητές αναρωτιούνται αν είναι πιθανό να οδηγήσουν τα βλαστικά κύτταρα των νυχιών στην παραγωγή άλλων ειδών ιστού. Αν είναι έτσι η ανακάλυψη θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέους τρόπους να βοηθηθούν άνθρωποι με ελαττώματα στα νύχια ή τα δάχτυλα, καθώς και σοβαρούς τραυματισμούς στο δέρμα όπως και ακρωτηριασμούς.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό ”Proceedings of the National Academy of Sciences.”

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.