Τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να επιφέρουν σοβαρές παρενέργειες

Τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να επιφέρουν σοβαρές παρενέργειες

23/5/2015                                                              09:00

 

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα μιασ έρευνας που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Journals of Gerontology: Medical Sciences, τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό των ανδρών μπορεί να επιφέρουν μερικές σοβαρές παρενέργειες. Πιο συγκεκειμένα τα αυξημένα επίπεδα της ανδρικής ορμόνης του σεξ συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη και προβλήματα στον προστάτη, υποστηρίζει μια νέα έρευνα.

Σύμφωνα με τεστ που έγιναν σε 350 αγρότες στην απομονωμένη φυλή Tsimane στα τροπικά δάση της Βολιβίας, όπου οι άντρες έχουν γενικά λιγότερη τεστοστερόνη, βρέθηκε ότι οι προχωρημένες καταστάσεις διεύρυνσης του προστάτη ήταν σχεδόν ανύπαρκτες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ακόμη, ότι οι άντρες της φυλής αυτής είχαν ακόμη πιο χαμηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους, με αποτέλεσμα να είναι μικρότερος ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη. Μέχρι να γίνουν 80 ετών, πάνω από εννιά στους δέκα άντρες βιώνουν κάποιο βαθμό διόγκωσης του προστάτη –γνωστή ιατρικά ως καλοήθης υπερπλασία του προστάτη με περίπου τους μισούς από αυτούς να απαιτούν ιατρική θεραπεία.

Μια ομάδα ανθρωπολόγων από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στη Σάντα Μπάρμπαρα, αναφέρουν ότι τα ευρήματα από τη φυλή Tsimane υποδηλώνουν, πως η πολλή τεστοστερόνη είναι ο πρωταρχικός ένοχος. «Κοιλιακά υπερηχογραφήματα έδειξαν, ότι έχουν σημαντικά μικρότερο προστάτη –της τάξης του 62%, προσαρμοσμένο ανάλογα με την ηλικία τους- σε σχέση με τους άντρες που ζουν στις ΗΠΑ» εξήγησε ο Dr Benjamin Trumble, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η τεστοστερόνη και τα ανδρογόνασυμμετέχουν στη διαδικασία αυτή, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι οι ευνούχοι και όσοι δεν έχουν όρχεις, έχουν πολύ χαμηλά επίπεδα BPH, ενώ μερικές από τις καλύτερες φαρμακευτικές θεραπείες για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη και για τον καρκίνο του προστάτη συμπεριλαμβάνουν μείωση των επιπέδων των ανδρογόνων» είπε ακόμη και συνέχισε: «Επίσης, γνωρίζουμε από προηγούμενες έρευνες, ότι η φυλή Tsimane έχει χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης –περίπου 30% χαμηλότερα από τους άντρες ίδιας ηλικίας στις ΗΠΑ- και χαμηλά ποσοστά παχυσαρκίας και υπέρτασης, καρδιακών ασθενειών και όλων των άλλων ασθενειών που σχετίζονται με τον εκπολιτισμό, συμπεριλαμβανομένου του μεταβολικού συνδρόμου».

 

Πηγή: Newsbeast.gr

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.