“Τέλος” ο Έμπολα στο Μάλι

“Τέλος” ο Έμπολα στο Μάλι

19/1/2015                          13:00

 

Ο υπουργός Υγείας του Μάλι ανακοίνωσε ότι έληξε η επιδημία του ιού Έμπολα στη χώρα, καθώς έχουν περάσει 42 ημέρες χωρίς να καταγραφεί ούτε ένα νέο κρούσμα του θανατηφόρου ιού.

Το Μάλι έχει καταγράψει έξι θανάτους από τον Έμπολα, ο οποίος, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έχει σκοτώσει περισσότερους από 8.400 ανθρώπους στη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία, στο χειρότερο ξέσπασμα του ιού αιμορραγικού πυρετού που έχει καταγραφεί ποτέ.

“Ανακοινώνω σήμερα, 18 Ιανουαρίου 2015, το τέλος της επιδημίας του Έμπολα στο Μάλι”, ανέφερε ο Ουσμάνε Κονέ σε μία δήλωση στην οποία ευχαριστεί τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες υγείας της χώρας και τους διεθνείς εταίρους για τη δουλειά που έκαναν προκειμένου να σταματήσουν το ξέσπασμα του ιού.

Ο τελευταίος ασθενής με Έμπολα στο Μάλι ανάρρωσε και βγήκε από το νοσοκομείο στις αρχές Δεκεμβρίου. Κάποια στιγμή οι υγειονομικοί αξιωματούχοι είχαν βρεθεί να παρακολουθούν περισσότερα από 300 κρούσματα.

Το Μάλι έγινε η έκτη χώρα στη Δυτική Αφρική η οποία κατέγραψε ένα κρούσμα του Έμπολα, όταν ένα κοριτσάκι δύο ετών από τη Γουινέα πέθανε τον Οκτώβριο. Ήταν έτοιμο να κηρύξει το τέλος του Έμπολα τον Νοέμβριο, όταν σημειώθηκε ένα νέο κύμα κρουσμάτων.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *