Η πρώτη αυτοματοποιημένη και ποσοτική εξέταση TSI του θυρεοειδούς για τη νόσο Graves

Η πρώτη αυτοματοποιημένη και ποσοτική εξέταση TSI του θυρεοειδούς για τη νόσο Graves

13/11/2015                                                              9.10

 

H Siemens Healthcare Laboratory Diagnostics ανακοίνωσε την πρώτη στον κλάδο αυτοματοποιημένη ποσοτική εξέταση της θυρεοδιεγερτικής ανοσοσφαιρίνης (TSI), η οποία χρησιμοποιείται για τη διαφορική διάγνωση της νόσου Graves , μιας αυτοάνοσης διαταραχής, η οποία προσβάλλει περίπου 32 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Η εξέταση είναι διαθέσιμη μέσω των συστημάτων ανοσολογικής δοκιμής IMMULITE 2000 και IMMULITE 2000 XPi της Siemens.

Αντίθετα με τις εξετάσεις TRAb (εξετάσεις αντισωμάτων υποδοχέα TSH), οι οποίες εντοπίζουν αμφότερα τα διεγερτικά και ανασταλτικά αντισώματα, η εξέταση TSI της Siemens εντοπίζει μόνο τα αντισώματα που διεγείρουν τον θυρεοειδή, τα οποία αποτελούν τη σαφέστερη ένδειξη της νόσου Graves. Αυτό καθιστά την εξέταση υψηλής ευαισθησίας, βοηθώντας στη διάγνωση της νόσου. Με κλινική ευαισθησία και ακρίβεια της τάξης του 98,3% και 99,7% αντιστοίχως, η νέα εξέταση TSI της Siemens προσφέρει στα εργαστήρια ένα γρήγορο, εύκολο και συγκεκριμένο διαγνωστικό εργαλείο για την εκτίμηση της νόσου Graves.

«Η Siemens είναι ιδιαίτερα περήφανη που παρουσιάζει την πρώτη αυτοματοποιημένη ποσοτική εξέταση TSI στην αγορά. Η καινοτομία αυτή εξαλείφει την ανάγκη για χειρωνακτικές προετοιμασίες και μεγάλα χρονικά διαστήματα επώασης», εξηγεί ο Franz Walt, Πρόεδρος της Siemens Healthcare Laboratory Diagnostics. «Αυτή η αυτοματοποιημένη εξέταση, όχι μόνο βελτιστοποιεί τις εργαστηριακές διαδικασίες και ενισχύει την αποδοτικότητα, αλλά προσφέρει στους γιατρούς αποτελέσματα πολύ πιο γρήγορα, επιτρέποντας την ταχύτερη διάγνωση και την έναρξη της κατάλληλης θεραπείας», συμπληρώνει.

Η νόσος Graves είναι η πιο κοινή μορφή υπερθυρεοειδισμού και χαρακτηρίζεται από την παρουσία αντισωμάτων TSI, τα οποία εντοπίζονται σε ποσοστό ανώτερο του 90% των ασθενών. Τα αντισώματα TSI μιμούνται τη δραστηριότητα των αντισωμάτων TSH, γεγονός που οδηγεί στην αυξημένη παραγωγή της θυρεοειδούς ορμόνης. Αν ο ασθενής δεν λάβει θεραπεία, η νόσος Graves μπορεί να οδηγήσει σε αποβολή, σε γενετικές ανωμαλίες, σε θυρεοειδική οφθαλμοπάθεια, ακόμη και να απειλήσει τη ζωή του ασθενούς. Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες να προσβληθούν από τη νόσο Graves είναι 10-20 φορές μεγαλύτερος σε σύγκριση με τους άνδρες.

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *