Τι κάνει δυσκολότερη τη ζωή των γονιών

Τι κάνει δυσκολότερη τη ζωή των γονιών

2/4/2015                                                  11:38
Σύμφωνα με νέα ηλεκτρονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στον Independent και στην οποία συμμετείχαν χίλιοι δώδεκα γονείς με παιδιά ηλικίας έως δέκα ετών, η ώρα του βραδινού φαγητού, του μπάνιου και του ύπνου κάνουν δυσκολότερη τη ζωή των γονιών εκτοξεύοντας στα ύψη το καθημερινό άγχος.

Υπολογίζεται ότι, κατά μέσο όρο, οι γονείς δαπανούν συνολικά εκατόν εβδομήντα επτά ημέρες, σχεδόν έξι εβδομάδες το χρόνο, προκειμένου να ταΐσουν και να κάνουν μπάνιο τα παιδιά τους, με τη μεγάλη μάχη να δίνεται όταν αυτά θα πρέπει να πάνε στο κρεβάτι. Όλα αυτά μέχρι την ηλικία των δέκα. Πολλοί γονείς ρωτήθηκαν ποια στιγμή από τις παραπάνω θεωρούν δυσκολότερη, με τους περισσότερους να απαντούν πως η στιγμή του φαγητού αποτελεί σκέτο εφιάλτη, καθώς τα παιδιά αρνούνται πολλές φορές να ολοκληρώσουν το γεύμα τους, είτε παίζουν με αυτό είτε μαλώνουν με τα άλλα άτομα. Ενας στους έξι δήλωσε πως η στιγμή του μπάνιου είναι η χειρότερη και περίπου ένας στους τρεις ότι η διαδικασία του ύπνου διαρκεί σχεδόν μια ώρα μέχρι τα παιδιά να αποκοιμηθούν.
Σε μια άλλη έρευνα, που διεξήχθη παράλληλα με την προηγούμενη και αφορά τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, αναφέρεται ότι περίπου οχτώ φορές το μήνα, κατά μέσο όρο, οι γονείς συζητούν για τη διάπλαση της προσωπικότητας του παιδιού. Προτεραιότητα για την πλειονότητα των συμμετεχόντων αποτελεί η πειθαρχία και σύμπλευση των απόψεων μεταξύ των γονιών, ώστε το παιδί να μη λαμβάνει διαφορετικές πληροφορίες.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους γονείς να ιεραρχήσουν κατά προτεραιότητα τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προκειμένου να αντιληφθούν τις ανάγκες που προκύπτουν. Κορυφαίο κοινό πρόβλημα της πλειοψηφίας των γονιών είναι το πρωινό ξύπνημα των παιδιών που πρέπει να πάνε σχολείο. Το αμέσως επόμενο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η στιγμή που θα πρέπει να ετοιμαστούν ώστε να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους για την επόμενη ημέρα.

Πηγή: Η Καθημερινή
Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *