Το ιχθυέλαιο βελτιώνει τη μνήμη των ηλικιωμένων

Το ιχθυέλαιο βελτιώνει τη μνήμη των ηλικιωμένων

30/1/2015                      13:15

 

Οι ηλικιωμένοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη μνήμη τους μπορούν να την ενισχύουν παίρνοντας συμπληρώματα διατροφής με ιχθυέλαια, συστήνουν αμερικανοί και καναδοί ερευνητές σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Prostaglandins Leukotrienes and Essential Fatty Acids.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη ανασκόπηση MIDAS τα υγιή άτομα με ήπια εξασθένηση μνήμης σε ότι αφορά παρελθοντικά γεγονός, μπορούν να δουν ουσιαστική βελτίωση της επεισοδιακής μνήμης τους μετά από έξι μήνες χρήσης των συγκεκριμένων συμπληρωμάτων διατροφής.

Μάλιστα, το DHA (δοκοσαεξανοικό οξύ) φάνηκε να έχει τα περισσότερα οφέλη για τα άτομα με ήδη εκδηλωμένα προβλήματα μνήμης, ειδικά σε περιπτώσεις σωματικού και πνευματικού στρες.

Δεν είναι η πρώτη φορά  που μελέτη συσχετίζει το συγκεκριμένο ω-3 λιπαρό οξύ με την λειτουργία της μνήμης. Και στο παρελθόν έχει διαπιστωθεί ότι το DHA, προερχόμενο από ιχθυέλαια ή άλλα θαλάσσιες πηγές μπορεί να επιβραδύνει ή να προλάβει την πνευματική εξασθένηση. Να σημειωθεί ότι οι πάσχοντες από νόσο Αλτσχάιμερ έχουν ανεπάρκεια DHA.

Πάντως έχουν υπάρξει και μελέτες που αντικρούουν το όφελος του συγκεκριμένου ω-3 λιπαρού στην πρόληψη ή και διαχείριση της άνοιας. Το DHA θεωρείται ότι βοηθά στην επικοινωνία μεταξύ των νευρικών κυττάρων.

ΠΗΓΗ: in.gr

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *