Το παθητικό κάπνισμα τριπλασιάζει τις πιθανότητες να εκδηλώσουν ελλειμματική προσοχή τα παιδιά

Το παθητικό κάπνισμα τριπλασιάζει τις πιθανότητες να εκδηλώσουν ελλειμματική προσοχή τα παιδιά

28/5/2015                                                                   09:30

 

Σύμφωνα με νέα ισπανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Tobacco Control, τα παιδιά που εκτίθενται στον καπνό του τσιγάρου κατ’ οίκον έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν ελλειμματική προσοχή και υπερκινητικότητα, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που τα παιδιά ξεπερνούν την μια ώρα έκθεσης στον καπνό του τσιγάρου καθημερινά.

Η Δρ Αλίσια Παδρον και οι συνεργάτες της στην Ιατρική Σχολή «Miller» του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, μελέτησαν στοιχεία από τη μελέτη Spanish National Health Interview Survey, για το διάστημα 2011-2012. Στην έρευνα είχαν πάρει μέρος 2.357 γονείς παιδιών 4-12 ετών, αναφέροντας τον χρόνο που τα παιδιά είχαν εκτεθεί στο παθητικό κάπνισμα, σε καθημερινή βάση.

Οι ερευνητές αφού συνεκτίμησαν την ψυχική υγεία των γονέων, τη δομή της οικογένειας, την κοινωνικοοικονομική κατάσταση, διαπίστωσαν ότι τα παιδιά ήταν παθητικοί καπνιστές για λιγότερο από μια ώρα την ημέρα είχαν 50% περισσότερες πιθανότητες να έχουν κάποια ψυχική διαταραχή, συγκριτικά με τα παιδιά που δεν εκτίθενται στον καπνό του τσιγάρου. Ακόμα τα παιδιά που ξεπερνούσαν την μια ώρα έκθεσης στον καπνό του τσιγάρου είχαν τριπλάσιο κίνδυνο να έχουν κάποια ψυχική διαταραχή.

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση στον καπνό για μια ώρα διπλασίαζε την πιθανότητα ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας και ο κίνδυνος τριπλασιαζόταν όταν τα παιδιά γίνονταν παθητικοί καπνιστές για περισσότερο από μια ώρα.

 

Πηγή: Health.In.gr

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *